Myślę, że CREE są bardzo dobre może nawet najlepsze, nie chodzi mi o to, że one są gorsze bardziej chciałem bronić produktów innych producentów, wiadomo marka sama się nie zrobiła, ale dopóki ktoś niezależny nie zrobi jakiś testów to dlaczego mówi, że coś jest lepsze a coś gorsze? Technicznie na pewno tak

Ich przewagą na pewno jest szereg ogólnodostępnych informacji o binach gdzie gdzie indziej różnie z tym bywa.
Ogólnie to nie wierzę w coś takiego jak "zbyt dużo światła", ale mogę się mylić - uczę się ile mogę, ale nigdzie oprócz u nas na forum nie spotkałem takiego stwierdzenia, ok wiadomo że nie wrzuciłbyś tam 600W HPS, ale dlaczego? Bo byś nie ogarnął temp. i szkoda prądu na taką powierzchnie i nie rozkminiajmy teraz, że ale w cool tube itp bo nie w tym rzecz
Sub dobry gość, wszystko o czym mówi popiera faktami/badaniami i innymi, ale jak się nie mylę sam oprócz tego, że jest mega oczytanym gościem z LEDami chyba nie miał styczności a jak się mylę to sorry - wszystkiego nie wiem.
Powiem tak, jeszcze nie tak dawno temu nie umiałem sam dobrać odpowiedniego drivera do panelu, ale od tamtego czasu poświęciłem bardzo duuużo czasu na edukację o tym źródłu światła i biorąc pod uwagę to, że pracuję przy oświetleniu LED z na prawdę kumatymi gościami to pytam, rozmawiam staram się zarazić czymś o czym jeszcze nie wiedzą i oni to rozkminiają też bo wszyscy chcemy się rozwijać.
Jeżeli chodzi o rozłożenie LED na radiatorze ja robię tak, że np. przy boxie 400mm na 200mm rozbijam go na sekcje w tym przypadku 2 x 200mm na 200mm i tam równomiernie rozkładam diody w środku białe, dalej środka niebieskie dalej red i na końcu DR, nie wiem ile w tym jest racji, ale wierzę, że tak powinno być

, możesz spróbować swoje pudło podzielić na 4 sekcje i tak samo zrobić 4 niby małe panele na radiatorze. Daj chwilę rozrysuję Ci jak ja bym to widział z Twoimi LEDami na Twoim radiatorze w Twoim boxie
Przydało by się żeby do wątku zajrzał Doctor, pamiętam jak zaczynał swoją przygodę z najpierw kupnymi panelami, później pytał i składał i ostro drąży temat od pewnego czasu i może dokopał się do czegoś czego my nie widzieliśmy.
OK mam

Sory, że tak, ale siedzę teraz przy lapku bez myszki
Mniej więcej tak bym to rozstawił gdybym miał Twoje ledy i powierzchnię do pracy