Gratulacje dla wszystkich wygranych! Ważne że padło tak wiele propozycji, bo pokazało, co dla każdego z nas jest najważniejsze w growlike.pro
Cieszę się nie tylko dlatego, że wygrałem, ale że wygrało hasło "Zielone Światło dla Pasji".
Hasło powstało w niecałe 8 sekund

Powiedziałem głośno, że jest taki konkurs, od razu powiedziałem "musi być zielone", mi się skojarzyło ze światłem na przejściu, czyli z PRZYWILEJEM PRZEJŚCIA DALEJ, kombinowałem dalej z "pasją", pani Dantesowa mamrotała coś w obcych językach, kątem ucha wyłapałem, że próbuje rozłożyć GLP na części i poskładać to z odpowiednich wyrazów...
Pod koniec ósmej sekundy jednocześnie powiedzieliśmy:
Ja - zielone światło dla pasji!
Pani Dantesowa - green light for passion!
Ja -
Gie e
L Pe... niesamowite
i tyle
Dzisiaj wspomniałem, że muszę Jej coś powiedzieć, Ona od razu niebieska na twarzy (zawsze się boi, że powiem jakąś straszność)... "Kochanie, wygrałem ten konkurs"... "Raczej wygraliś
MY"!
I niechaj tak będzie.
Miałem na myśli przede wszystkim:
- na GLP dowiesz się wszystkiego o roślinie, która ma nie tylko narkotyczne właściwości, jednym zależy na kwiatach, które palą i przetwarzają, innym zależy na nasionach i surowcu do produkcji tysięcy produktów (to rolnicy)... innych z kolei jara bawienie się genetyką... są tacy, co mają wszystkiego po trochu
... a jeśli nie dowiesz się wszystkiego, to na bank ktoś ci powie, gdzie masz szukać
- ważne jest słowo "pasja", bo to ono najlepiej określa nasz stosunek do tego, co tu wyczyniamy... nawet jeśli ktoś pokazuje zupełnie komercyjny projekt na metrach i kilowatach, nie krzyczymy na takich, że niby bez pasji, bo... mimo wszystko to trochę jak NASA - nie każdy ma tyle kasy, żeby mieć high technologię, ale każdy z ciekawością popatrzy, jak się sprawują takie rzeczy w praktyce, no i ten widok

Prawie wszyscy na co dzień podkreślają, że liczy się jakość suszu, zdrowie roślin, popularne jest używanie ekologicznych metod. W parze z tym idzie, jak widzę często, konkretny styl życia - z podniesioną głową, z ciekawością co życie przyniesie, oczekujący dobrego i dobre dostający i uniwersalna zasada "nie rób bliźniemu co tobie niemiłe".
Większość z nas ma pasję, a to znaczy, że owszem, niejeden chciałby np. cyfrowego Lumateka, ale póki co trzeba wykorzystać to co się ma, pomakgajwerować, spróbować zniwelować różnice techniczne WIEDZĄ,
- wiedza i doświadczenie, którą znajdziemy na GLP. A trzeba podkreślić, że nie jest to kolejne forum dla dzieci. Zostało założone przez ludzi, którzy już niejedną ścieżkę udeptali, a wiadomo, że fajnie naśladować ogrodnika, któremu ładnie rośnie.
Poza tym hasło chyba jest nośne, ma fajny odpowiednik w angielskim.
Trzeba to było napisać kiedy dawałem swoją propozycję na konkurs (jako reklamę), ale niech i teraz będzie.
Włodarze Forum! Używajcie hasła ile wlezie i gdzie wlezie
SALUD