Witajcie
Chcialem Wam przedstawic sposob wykonania de volailli z serem
Wydaje sie to trudne ale nie jest takie w zasadzie
Oto co bedzie nam potrzebne:
Piersi z kurczaka
Ser zołty
maslo
sol
pieprz
olej
jajka
bułka tarta
deska
tluczek
patelnia
i co najwazniejsze piękną kobietę
Na początku bierzemy deskę i tłuczek,
Na desce kładziemy pierś z kurczaka
Bieżemy tłuczek i rozbijamy mieso tak aby było bardzo cienkie
A w zasadzie przezroczyste. Nie jest problemem jak nam sie troche miesko porwie
Następnie ukladamy kawalek sera
A na nim kawalek masla - jeśli jesteś hardcorem, mozesz uzyc zielonego masła
Następnie zawijamy jedna część mieska
Boki zawijamy na wierzch a nastepnie druga czesc miesa
Nastepnie formujemy zgrabną roladkę
A tak oto wyglądają gotowe do panierowania roladki
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz
Za pomoca widelca bełtamy jajko
Na talerz wysypujemy bułkę tartą
Roladkę obtaczamy w jajku
następnie w bulce
znow w jajku
i w bułce
w miedzyczasie na patelni rozgrzewamy olej
zmniejszamy ogien i kladziemy roladki na patelnie, obracając je co jakis czas
wazne jest aby dobrze przysmazyc boki, to ani maslo ani ser nam nie wyplyna
smazymy dlugo az beda gotowe
smacznego
idealnie smakuja z frytkami