Witam i pokaze wam kolejna Gastrowa przekaske co wykonanie zajmuje 30 minut-PRZYNAJMNIEJ MI ZAJELA
Prosto i na temat. Potrzebujemy,mieso,warzywa,przyprawy,CZOSNEK!,cebule,make.
Mieso odmrazamy w mikrofali, kroimy w kostke i wrzucamy na patelnie z oliwa z oliwek.Podsmazamy razem z sola,pieprzem,przyprawami i czosnkiem.Zaraz po tym dodajemy kolejno cebule,marchew ja jeszcze dodalem pieczarki.Podsmazamy az wszystko sie ladnie zrumieni.Jak ktos jest zajebiscie clewer to moze dorzucic Kurkumy.Po ok 7 minutach zalewamy wszystko ZIMNA woda(czyli hartujemy mieso) i tak dusimy ok 5 minut.Ja po tym czasie probuje zeby ewetualnie dorzucic kilka specyfikow tj.papryka,pieprz,sol,wegeta,przyprawa do wieprzowiny-w moim przypadku,ziele angielskie i lisc laurowy.Po chwili robimy zawiesiny z maka aby lekko zagescic wedlug uznania,gotujemy jakies 10 minut i gotowe.
Przyznam sie wam ze to robilem na mega gastro i wdupczylem to z chlebem hyhy
KILKA FOTEK Z PRZEBIEGU SYTUACJII JAK TO WYGLADA NA REALU.
ODMRAZANIE I KROJENIE
PIECZENIE
WARZYWA
PRZYPRAWY PLUS PIEPRZ, PAPRYKE I KURKUME
PODPIECZONE MIESO Z PRZYPRAWAMI I CZOSNKIEM
JUZ W KOMPLECIE
GOTOWE DO ZALANIE SHUNGITEM
PLYWAJA
ZAGESZCZONE MAKA
GOTOWE!!!!!!!
Wieczorkiem juz zjadlem w takiej postaci.
SMACZNEGO