Leci kolejny projekcik kucharski co by sie nie narobic a dobrze zjesc.
Ten przepis zajmuje maxymalnie 20 minut chyba ze ktos jest zarabany mulem to okolo godzinki.
Krewetki kiedys nie goscily wogole na moim stole.Od czasu jak sam sprobowalem juz goszcza dosyc czesto.
Przedstawie wam przepis w krewetkami tygrysimi w pancerzach.
Wiele ludzi nie kupuje tak owych poniewaz trzeba je obierac.Obranie 10 sztuk krewetek w calosci zajmuje ok 10 minut zostawiajac glowe i ogon ok 4-5 minut.
Nie chce mi sie pisac zbytnio jak to sie robi, bo mam lenia.Wtawie wam dokladny filmik jak ten proceder wyglada.
tutaj
Ja po oczyszczeniu i nasoleniu dodalem jeszcze czosnek swiezy,pieprz,sol,papryke czerwona w proszku,sok z cytryny.Po dodaniu wszystkich skladnikow mieszamy i na patelnie do podsmazenia.Ja osobiscie lubie uzywam masla solonego i oliwy z oliwek.Podsmazamy do czasu az krewetki zmienia kolor na bialo pomaranczowy.Ja dodalem jeszcze nasiona slonecznika przed podsmazeniem-kozak
Ja sobie zapodalem ze swieza salata,olejem sezamowym i oczywiscie winkiem.
foty
KOLEZANKI
PO OBROBCE
Z PRZYPRAWAMI
OBROBKA CIEPLNA
VU A LA
TO NA TYLE
SMACZNEGO
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.