Witajcie!
Chcialem wam przedstawić przepis na kociołek Anakondy.Wykonanie zajmie nam jakies 30min a gotowanie jakas godzine z hakiem(zależy jak mocno palicie w piecu)
Oczywiście przepis jest tylko dla osob które posiadaja zeliwny kociołek.
Np TAKI
Skladniki:
- mieso wolowe
- mieso wieprzowe
- boczek wedzony
- kielbase
- 2x paprykę
- pieczarki
- marchew
- kapustę surowa biala
- ogorek kiszony
- czosnek
- cebule
- ziemniaki w mundurkach
- przecier pomidorowy
-sol pieprz
- inne przyprawy i dodatki jak kto woli
Wykonanie!!!
Nagrzewamy garnek i wrzucamy boczek,po chwili mieso i kielbase.Dobrze przysmazamy i dodajemy cebule i czosnek,sol i pieprz.Jak cebula się zrumieni zalewamy wszystko ZIMNA WODA(hartujemy mieso) i dusimy przez jakies 10 min.Dodajemy następnie cala reszte dodatkow która sobie wcześniej przygotowaliśmy i ziemniaki.Gotujemy az wszystko bedzie miękkie i zalewamy przecierem pomidorowym i GOTOWE!!!!
Przepis jest bardzo prosty do zrobienia i szybki przede wszystkim.Co najważniejsze nie musimy się kurczowo trzymać przepisu dajemy co nam pasuje
krewetki,zeberko,golonko itd.
FOTY
można tez zapeklowac mieso z cebula i czosnkiem dzień wcześniej-wypas
Przypominam ze kawałki maja być spore nie miniaturki bo w trakcie gotowania stanowczo się zmniejsza.
SMACZNEGO!!!
__________________