Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

 
 
 
 
Wszelkie jadalne wynalazki z dodatkiem Cannabis ...

TEMAT: Ekskluzywna kolacja dla dwojga - polędwiczki wieprzowe na ostro i mazurek migdałowy

Ekskluzywna kolacja dla dwojga - polędwiczki wieprzowe na ostro i mazurek migdałowy 10 lata 8 miesiąc temu #1

  • Koza
  • Koza Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Posty: 5991
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

  •  

Dzisiaj zajmiemy się przygotowaniem wykwintnej kolacji, która może być wstępem do szalonej nocy, a już na pewno zrobi wrażenie na waszym partnerze. Na nasza kolacje przygotujemy polędwiczki wieprzowe z ostro słodkim farszem, o niebanalnym smaku i mazurek migdałowy.
Polędwiczki wieprzowe z ostro słodkim farszem



Składniki niezbędne do naszej potrawy:
- 2 x 550 g polędwiczek wieprzowych

- 1 1/2 szklanki suszonych owoców mieszanych

- 1 czerwona cebula

- 1/4 szklanki pieprzu kolorowego /grubo zmielony/

- oliwa z pierwszego tłoczenia

- sól – najlepiej gruba- morska

- 1 szklanka porto lub czerwonego półsłodkiego wina

- 5 gram drobno zmielonej marihuany lub 2- 3 gramy haszyszu

Najważniejsze w przygotowaniu wykwintnej kolacji mającej zrobić wrażenie na waszym partnerze jest świeżość i jakość składników potrawy. Odpadają wszelkiej maści supermarkety i tego typu sklepy. Poszukajcie małych lokalnych dostawców na bazarkach i dowiedzcie się, kiedy mają dostawy i zjawcie się zaraz po otwarciu sklepu. Będziecie wtedy mogli wybrać dla siebie kawałki mięsa najlepszej jakości i świeżości.

Warzywa także nie powinny być kupowane w supermarketach, a od tak zwanych „babci”, które maja małą ilość pokręconych warzyw o nie zbyt ładnym wyglądzie. Gwarantują, że będą miały one smak prawdziwych warzyw, a nie produktów o wyglądzie marchwi, czy pietruszki.

Wykonanie potrawy:
1. Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny do lodówki.

2. Owoce namoczyć w porto lub czerwonym winie przez 2 godziny, po czym odcedzić, pozostawiając płyn.

3. Cebulę przeszklić na oliwie, dodać do owoców, wymieszać.

4. Polędwiczki naciąć wzdłuż, tworząc kieszeń, umieścić 3/4 farszu, związać sznurkiem.

5. Pozostały farsz nałożyć na wierzch polędwiczek, tak przygotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać zalewę z owoców.

6. Piec w temp. 220 st. C, przez 25 minut, pod folią, następne 10 minut bez folii.

7. Podawać na zimno z bukietem warzyw i ziemniaczkami.


Mazurek migdałowy

Tym razem zapraszam na mazurek migdałowy, który tak jak czekoladowy czy pomarańczowy należy do najsmaczniejszych mazurków. Zarówno spód ciasta jak i masę wykonałam o smaku migdałowym z odrobina haszyszu, który dodał nieco egzotyki do jego smaku.



Składniki:
- 200g zmielonych migdałów

- 125 masła

- 50g cukru pudru

- 125g mąki pszennej

- 1 żółtko

- 3-4 łyżki zimnej wody

Składniki na masę:
- 100 g mleka w proszku

- 150 g drobnego cukru

- 100 g roztopionego masła

- 100 g zmielonych migdałów

- 125 ml wrzącej wody

- aromat migdałowy

- 2 gramy zmielonego haszyszu

Składniki na dekoracje:
- 50 g masła

- 2 łyżki kakao

- 3 łyżki cukru pudru

- 50 g masy marcepanowej lub żółtej masy cukrowej

- kilka migdałów

- groszki cukrowe



Wykonanie:

1. Wymieszać masło z mąką, dodać pozostałe składniki, wszystko dobrze połączyć, odstawić do schłodzenia na 15 minut, po czym rozwałkować lub wyłożyć wysmarowaną tłuszczem formę o średnicy 24 cm.

2. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st. C, przez 20 minut.

3. Mleko w proszku, cukier i migdały dobrze wymieszać, dodać wrzącą wodę i zmiksować.

4. Do masy dodać roztopione masło, aromat migdałowy i drobno zmielony haszysz.

5. Gotową masę przelać na upieczony spód i odstawić do schłodzenia, do zastygnięcia masy.

6. Połączyć masło, cukier puder i kakao na jednolitą, kremową masę i przełożyć do rękawa cukierniczego i dekorować wierzch mazurka oraz wykonać kratkę z masy marcepanowej lub cukrowej.

7. Ozdobić migdałami i groszkami cukrowymi.

Po tak przygotowanej kolacji warto zatroszczyć się o jakąś wystrzałowa sexi bieliznę i noc upojne chwile macie zapewnione. Smacznego! I udanej nocy!

Smacznego !!!





Źródło: Soft Secrets 2013 - 2
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Ostatnio zmieniany: 10 lata 8 miesiąc temu przez Koza.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Mr. Green, Golas, Anaconda, , Bongjour, GOLABek

 
 
 

Ekskluzywna kolacja dla dwojga - polędwiczki wieprzowe na ostro i mazurek migdałowy 10 lata 8 miesiąc temu #2

  • Leo Messi
  • Leo Messi Avatar
  • Offline
  • Indoor Killer
  • RETIRED GROWER
  • Posty: 946
  • Zebranych lumenów: 1775
  •  

  •  

przepisy bez zdjec nie dzialaja na moja wyobraznie. :D
Człowiek wykształcony mówi skomplikowanym językiem o rzeczach prostych. Człowiek inteligentny mówi prostym językiem o rzeczach skomplikowanych.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ekskluzywna kolacja dla dwojga - polędwiczki wieprzowe na ostro i mazurek migdałowy 10 lata 8 miesiąc temu #3

  • Koza
  • Koza Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Posty: 5991
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

  •  

Zdjęcia sa na dysku, niebawem załaduje do wątku Leo ;)
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

 

Ekskluzywna kolacja dla dwojga - polędwiczki wieprzowe na ostro i mazurek migdałowy 10 lata 7 miesiąc temu #4

  • Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Posty: 4475
  • Zebranych lumenów: 6341
  •  

  •  

Te polędwiczki to bym pochłaniał jak kama3 benzynę, a po mazurku trzeba by szybko działać z tym "drugim mięskiem" nim się uśnie hehe :evil:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: GOLABek
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany