kliknij np. tu:
www.growlike.pro/forum/indorpoczatkuijacy/1225-cfl20w-46w-69w-0-07m2-0-99m2-af-reg-4-cinquecento
masz pod postem Cosa_Nostra dwa zdjęcia
to pierwsze jest pomniejszeniem tego które zrbiłem aparatem - pomniejszeniem tego co moge oglądać u siebie na pc kiedy go jeszcze nie usunołem.
kiedy na nie klikasz to pojawia się ono w okienku - w "przeglądarce przeglądarkowej" ...

w niej pojawia się to samo które jest normalnie w poscie, choć wydaje mi się że jest ~5% mniejsze - mniejsze o samą tą ramke w której się pokazuje.
i tak kiedy ja oglądam oryginalne zdjęcie z aparatu na komputerze bez zmniejszania, to widze bardzo wiele detali. a zmniejszanie rozdzielczości poprostu zabiera te detale i musze dawac kolejne zdjęcie
rozumie ze zmiejszacie jakość i jednocześnie rozdzielczość zdjęć do jakiegoś tam poziomu, no i rozumie bo serwery za free nie są fotorelacja też powinna się ładować w jakimś racionalnym czasie.
chodzi mi o to że bardzo lubie patrzeć z bliska, sobie powiększać, to może dało by się zrobić niech ta "przeglądarka" robi jakieś powiększenie zamiast pomniejszenia.?
albo, ewentualnie - taka propozycja - dać taką opcje że każdy użytkownik może raz na tydzień jedno wybrane zdjęcie wysłać i pokazywać w oryginalnej rozdzielczośći, olewka na jakość ale rozdzielczość by mnie bardzo cieszyła. myśle że jedno takie zdięcie na tydzień nie skończy serwera a do fotorelacyjnych updejtów może być bardzo pomocne w pokazywaniu czegoś tam co uznamy sobie za ważne.
oczywiście jeśli uważasz moje pomysły za zbyt pracochłonne, nieopłacalne, mało przydatne w praktyce to olej to, ja se zrobie makro i jakoś przywykne że nie widze na forum tego co u siebie hyhy