Zdobywca nagrody nobla Dr. Otto H. Warburg oddał swoje życie badaniom nad przyczyną powstawania raka.
Dr. Warburg był jednym z czołowych biologów 20 wieku on odkrył, że korzeniem dla raka jest zbytnia kwasowość w ciele, to znaczy, że kiedy ph ciała jest poniżej normalnego poziomu 7.365, Który jest określany, jako kwaśny? Warburg wybadał metabolizm nowotworów i oddychanie komórek i odkrył, że komórki raka utrzymują się i prosperują w niższym ph niskim do poziomu 6.0 Ze względu produkcji kwasu mlekowego i podwyższonego CO2. Mocno wierzył że jest bezpośrednie połączenie pomiędzy ph i tlenem wyższe ph które jest alkaliczne, oznacza większą koncentracje tlenowych molekuł, i mniejsze ph czyli kwasowe oznacza mniejszą koncentracje tlenu – tego samego tlenu który jest potrzebny by utrzymywać zdrowe komórki.
1931 DR. Warburg został nagrodzony nagrodą Nobla w dziedzinie medycyny za swoje ważne odkrycie. Stwierdził „tkanki rakowe są kwasowe kiedy zdrowe tkanki są alkaliczne”. Woda dzieli się pomiędzy H+ i O- jony, kiedy mamy nadmiar H+ wtedy jest kwasowy, jeśli jest nadmiar jonów OH- wtedy jest alkaliczne ph naszego ciała”
W jego pracy „metabolizm nowotworów” zademonstrował że „wszystkie formy raka da się opisać dwoma podstawowymi warunkami „acidiosis” i „hypoxia” (brak tlenu).Brak tlenu i kwasowość są dwoma stronami tej samej monety, jeśli masz jedną masz i te drugą. ”Wszystkie normalne komórki mają zupełną wystarczalność tlenu, ale komórki rakowe żyją bez tlenu – zasada bez wyjątku. Pozbawić komórkę 35% jej tlenu na 48 godzin może rakotwórcza.”
Dr. Warburg dowiódł jasno że przyczyną raka jest brak tlenu który tworzy stan kwasowy w ludzkim ciele. Dr Warburg również odkrył że komórki raka są beztlenowe (nie oddychają tlenem) i nie mogą przetrwać kiedy mamy wysokie poziomy tlenu, jakie mamy w stanie alkalicznym.
.
worldtruth.tv/the-root-cause-of-cancer-and-why-has-it-been-kept-a-secret/#
ps. o tym co ma wpływ na ph naszego ciała można poczytać np. tu:
zdrowastronazycia.pl/artykul/11,ph_ciala_to_jest_ph_jedzenia._alkalicznosc_i_kwasowosc_bierze_sie_z_naszej_diety._nie_do_zbagatelizowania.html