WITAM
Tym razem padlo na kaczke w SLOW KUKERZE.
Dla tych co nie wiedza co to jest.Slow kuker jak sama nazwa wskazuje jest to garnek elektryczny w ktorym gotujemy bardzo powoli bo nawet do 12h.O tyle jest dobry ze mozemy wstawic sobie wszystko rano i po powrocie z pracy mamy objadzik gotowy.Z moichobserwacjii wywnioskowalem ze jedzenie jest bardzo smaczne,mieso soczyste i czuc kazda przyprawe ktorej dodalismy.Cos podobnego gdy gotujemy w rekawie.
Oto moj slow kuker
Jak wczesniej wspomnialem gotowanie jest o tyle proste ze wrzucamy wszystko do jednego gara razem z cebula,przyprawami,czosnkiem i po powrocie z pracy jemy np z ziemniaczkami czy kluskami slaskimi.
Moj przepis wyglada tak ze przygotowujemy kaczke.Czyli myjemy,nasalamy i wrzucamy do gara razem z podsmazona cebula,pieczarkami,czosnkiem i przyprawami.Ja pokusilem sie dodac jeszcze kawalek miesa wieprzowego dosyc tlustego bo przewidzalem popoludniowe gastro hyhy.Nie ma regoly co tam leci.Poprostu na co macie ochote to dajecie oczywiscie bez przesady.
Mieso
panierujemy w mace i podsmazamy przed wrzuceniem do garka.
do tego reszte skladnikow
tak to mniej wiecej wygladalo po ok 4h.Ja ustawilem na szybkie gotowanie lecz mozna o wiele wolniej.
Dodajemy przecier pomidorowy
Ja po przyzadzeniu potrawy wyciagam mieso na talerz a nastepnie zageszczam sosik maka i dusze jeszcze przez 15 minut.
mozna przelac sos ze slow kukera do zwyklego garnka i wrzucamy po zageszczeniu na gas ok 15 minut.
EFECT KONCOWY
SMACZNEGO!!!!