Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

• Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Wszystko o mikoryzie.

dodam jeszcze.... 11 lata 2 miesiąc temu #11

wszystko zależy od dawki nawozy sztuczne/nienaturalne raczej łatwo zabijają życie i drobnoustrojki w glebie, hoć ponoć mogą i karmić te mikoryze to kto w praktyce jest w stanie dobrac dawke, lepiej zawsze jechać na naturalnym zwykle wychodzi taniej a w tym samym miejscu posadzimy za rok bez problemu że trzeba wywalać i przynosić nową ziemie, stara z każdym rokiem będzie coraz lepsza z naturalnymi.
no jak coś żle napisałem to zbijcie kijem :)
przyjme nasiona. Juanita la Lagrimosa : )
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Kabzik

dodam jeszcze.... 11 lata 2 miesiąc temu #12

• Orzech
  • Orzech Avatar
  • ... oblany żywicą
  • canabinabani
  • Zebranych lumenów: 1105
  •  

•  

bliskiNatury napisał:
wszystko zależy od dawki nawozy sztuczne/nienaturalne raczej łatwo zabijają życie i drobnoustrojki w glebie, hoć ponoć mogą i karmić te mikoryze to kto w praktyce jest w stanie dobrac dawke, lepiej zawsze jechać na naturalnym zwykle wychodzi taniej a w tym samym miejscu posadzimy za rok bez problemu że trzeba wywalać i przynosić nową ziemie, stara z każdym rokiem będzie coraz lepsza z naturalnymi.
no jak coś żle napisałem to zbijcie kijem :)

ja zawsze jade na mieszanych nawozach i efekt jest lepszy niz na samych naturalnych
nadpis?

dodam jeszcze.... 11 lata 2 miesiąc temu #13

• prometeusz
  • prometeusz Avatar
  • ... na FLO
  • Ktoś chce ognia?
  • Zebranych lumenów: 637
  •  

•  

To Ja mam do Was pytanie, czy to, co mam u siebie w doniczce to właśnie mikoryza?
Roślina rośnie dobrze, korzenie są zdrowe bo wystają na dnie doniczki i są białe, nie gniją, a wygląda to tak jakby była delikatna pleśń na powierzchni ziemi. Tyle się pisze o niej, a nikt nie opisał jak ma wyglądać...

Ale to tylko moje zdanie...

Wszystko o mikoryzie. 11 lata 2 miesiąc temu #14

• 4Elements
  • 4Elements Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Słońce srogo smaży
  • Zebranych lumenów: 1281
  •  

•  

Ze względu na stopień inwazyjności strzępek grzybni do komórek roślinnych wyróżnić można:

ektomikoryzę, czyli zewnętrzną, gdy strzępki grzybni oplatają korzenie roślin tworząc tzw. opilśń (mufkę) i wnikają do wnętrza wypełniając przestwory komórkowe, tworząc sieć Hartiga, dzięki czemu mogą przejąć dotychczasowe funkcje włośników, które w takim wypadku zanikają;
endomikoryzę, czyli wewnętrzną, tu strzępki grzybni wnikają bezpośrednio do tkanek roślinnych, natomiast włośniki nie zanikają.
ektendomikoryzę, czyli mieszaną, gdzie strzępki jednocześnie wnikają do komórek roślinnych i tworzą na zewnątrz opilśń.

Na mój chłopski rozum mikoryzy nie widać tam gdzie nie ma korzeni , czyli nie ma jej też na wierzchniej warstwie ziemi , jest za to w korzeniach i w około nich .
Otrzymany Lumen od: Koza, Wild

Wszystko o mikoryzie. 11 lata 2 miesiąc temu #15

• Orzech
  • Orzech Avatar
  • ... oblany żywicą
  • canabinabani
  • Zebranych lumenów: 1105
  •  

•  

to co pokazales to jest grzybnia jakas po prostu :D

to ja ci pokaze;

a tu na przykladzie konopi ;

zdjecia kradzione z internetu
nadpis?
Ostatnio zmieniany: 11 lata 2 miesiąc temu przez Orzech.
Otrzymany Lumen od: Koza, Wild, 4Elements, SOM
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany