Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

 
 
 
 
Wszelkie jadalne wynalazki z dodatkiem Cannabis ...

TEMAT: Marihuanowa czekolada na gorąco - coś na zimowe wieczory!

Marihuanowa czekolada na gorąco - coś na zimowe wieczory! 10 lata 4 miesiąc temu #1

  • Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Posty: 4475
  • Zebranych lumenów: 6341
  •  

  •  

Przepis na konopną czekoladę na gorąco.




Z przyjściem zimy, pora roku upomina się o gorące napoje bardziej niż o te chłodzące. Odstaw więc swoją Pina Coladę i weź się za czekoladę! Teraz będziesz mógł popijać medyczną gorącą czekoladę. Ten napój nie omieszka pomóc Ci przetrwać jakąkolwiek zamieć, którą może sprezentować Ci matka natura. Jeśli mieszkasz tam, gdzie śnieg praktycznie nie znika, wciąż możesz delektować się tą pyszną czekoladą w te chłodniejsze wieczory!

Składniki:


1 Kubek mleka
1 łyżeczka stołowa masła (możesz użyć zwykłego albo konopnego, wedle uznania)
1 Kubek wody
Gorącą czekoladę w proszku (niestety)
1-2 gramy dobrych jakościowo kwiatostanów konopi
Filtr do kawy


Przygotowanie:



Zmiel marihuanę w młynku, dodaj to do wody razem z mlekiem oraz masłem. Jak zawsze, masło to bardzo ważny krok. Woda nie rozpuszcza THC więc bez masła nie odczujesz efektu stoned. Gotuj wodę na najmniejszym płomieniu. Kiedy chcesz, żeby Twoja czekolada była idealna, nie możesz dopuścić do gotowania się wody - nie jest to dobre dla ekstrakcji THC.

Pozwól miksturze podgrzewać się ok. 10 - 15 minut. Kiedy poczujesz zmiksowany aromat marihuany/masła/wody podobny do migdałów, weź swój ulubiony kubek a na wierzch daj filtr do kawy. Przelej miksturę przez filtr tak by cząstki topów oddzieliły się od płynu. Wymieszaj czekoladę łyżeczką i delektuj się rozgrzewającym napojem. Na wierzch możesz dodać bitej śmietany lub cynamonu jeśli tylko sobie życzysz. Ta gorąca czekolada zatrzyma Cię w miejscu więc nie planuj wcześniej wyjścia.

Na zdrowie!



źródło: THCFINDER.COM
tłumaczenie: Bongjour
Ostatnio zmieniany: 10 lata 4 miesiąc temu przez Bongjour.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Golas, Koza, AS, Wild, Mojaganda, RedApples

 
 
 

Marihuanowa czekolada na gorąco - coś na zimowe wieczory! 10 lata 4 miesiąc temu #2

  • Golas
  • Golas Avatar
  • Offline
  • Indoor Killer
  • Peace & Love !
  • Posty: 7701
  • Zebranych lumenów: 8099
  •  

  •  

Proszę bardzo jakie dobre tłumaczenie :)
Będzie co robić na zimowe wieczorki ... popijając taką czekoladkę !

Pozdro B)
G.
Żyjemy aby Doświadczać !
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś Sam !
Rośliny to nie maszyny !
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Marihuanowa czekolada na gorąco - coś na zimowe wieczory! 10 lata 4 miesiąc temu #3

  • Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Posty: 4475
  • Zebranych lumenów: 6341
  •  

  •  

W sumie to taka makumba z tym, że czekoladowa - też spróbuję któregoś wieczoru:)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

 

Marihuanowa czekolada na gorąco - coś na zimowe wieczory! 10 lata 4 miesiąc temu #4

  • Enzo
  • Enzo Avatar
  • Offline
  • ... kiełkujący
  • You can't change future , future can change you
  • Posty: 45
  • Zebranych lumenów: 43
mmmm , na pewno sproboje , dzieki za wrzucenie ;) az nabralem ochoty
Kto mnie szuka ten mnie znajdzie tam gdzie czuć palącą się ganje
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Bongjour

konopna czekolada na gorąco -przepis 10 lata 3 miesiąc temu #5

  • Alien
  • Alien Avatar
  • Offline
  • ... zbanowany
  • ja tu tylko sprzatam
  • Posty: 1507
  • Zebranych lumenów: 2609
  •  

  •  

witam znalazłem ciekawy przepis na czekoladę na gorąco

podobno kopie już po 15 minutach



Gorąca czekolada Konopna Fit






W sam raz na chłodny wieczór ...

Szybkie w przyrządzeniu i szybkie w działaniu

Rozgrzewająca i mająca magiczna moc.

W dodatku całkiem fit bez wyrzeczeń a pełna smaku i aromatu.


Składniki

100 g czekolady gorzkiej
30 g masła konopnego
2 łyżki miodu
pól litra mleka
opcjonalnie łyżka brandy








Czekoladę wraz z masłem miodem rozpuszczam w kąpieli wodnej do uzyskania płynnej masy.

Mleko podgrzewam w rondelku i gdy tylko zacznie lekko wrzeć ok 5 minut łącze składniki.

Dokładnie wszystko mieszam i doprowadzam do wrzenia.

Przelewam do filiżanek i tartą czekolada oprószam wierzch.



Można dodać łyżkę Brandy lub koniaku wtedy nabierze mocniejszej siły rozgrzewającej.







Smacznego




pozdrówki B)
peace :peace:
kto mnie szuka ten mnie znajdzie tam gdzie czuc
ukochana ganje
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Koza, , Bongjour, AS, DIESEL, Wild, Mr. Konopny

Re:Odp: konopna czekolada na gorąco -przepis 10 lata 3 miesiąc temu #6

  • Paszczak
  • Paszczak Avatar
  • Offline
  • ... indukujący
  • Posty: 172
  • Zebranych lumenów: 205
  •  

  •  

Wyglada apetycznie.Trzeba kiedys sprubowac przestawic sie na jedzenie zioła bo szkoda układu oddechowego.a taka moja mala rada to lepiej byloby dodac miód na samym końcu procesu przyrządzania napoju.Dlaczego? dlatego ze miód jak wiadomo jest bardzo zdrowy jednak poddajac go dzialaniu wysokiej temp pozbawiamy go znacznej czesci tych cudnych właściwości.Najlepiej nie poddawac miodu tem wyższej niz 40 stopni.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

konopna czekolada na gorąco -przepis 10 lata 3 miesiąc temu #7

  • Koza
  • Koza Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ~pozytywne emocje
  • Posty: 5991
  • Zebranych lumenów: 5507
  •  

  •  

Bongjour napisał:
Glocku dubel:)

choć w sumie przepisy się różnią.

Połączono oba wątki, dzięki Bong za czujność.

Smacznego :ganja:
... nie stój nad kwiatem z konewką i batem... ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Bongjour

Re:Odp: konopna czekolada na gorąco -przepis 10 lata 3 miesiąc temu #8

  • Wild
  • Wild Avatar
  • Offline
  • ... na WEG'u
  • Posty: 148
  • Zebranych lumenów: 138
Paszczak napisał:
Wyglada apetycznie.Trzeba kiedys sprubowac przestawic sie na jedzenie zioła bo szkoda układu oddechowego.a taka moja mala rada to lepiej byloby dodac miód na samym końcu procesu przyrządzania napoju.Dlaczego? dlatego ze miód jak wiadomo jest bardzo zdrowy jednak poddajac go dzialaniu wysokiej temp pozbawiamy go znacznej czesci tych cudnych właściwości.Najlepiej nie poddawac miodu tem wyższej niz 40 stopni.

Akurat ostatnio czytałem o mitach na temat miodu i owszem, wysoka temperatura powoduje utratę części dobrych związków ale pod warunkiem, że będzie w tej wysokiej temperaturze przez długi czas, krótkie podgrzanie właściwie nic nie szkodzi (strata rzędu dziesiątych procenta).

Pozdro
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: , Bongjour
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany