Przepis na konopną czekoladę na gorąco.
Z przyjściem zimy, pora roku upomina się o gorące napoje bardziej niż o te chłodzące. Odstaw więc swoją Pina Coladę i weź się za czekoladę! Teraz będziesz mógł popijać medyczną gorącą czekoladę. Ten napój nie omieszka pomóc Ci przetrwać jakąkolwiek zamieć, którą może sprezentować Ci matka natura. Jeśli mieszkasz tam, gdzie śnieg praktycznie nie znika, wciąż możesz delektować się tą pyszną czekoladą w te chłodniejsze wieczory!
Składniki:
1 Kubek mleka
1 łyżeczka stołowa masła (możesz użyć zwykłego albo konopnego, wedle uznania)
1 Kubek wody
Gorącą czekoladę w proszku (niestety)
1-2 gramy dobrych jakościowo kwiatostanów konopi
Filtr do kawy
Przygotowanie:
Zmiel marihuanę w młynku, dodaj to do wody razem z mlekiem oraz masłem. Jak zawsze, masło to bardzo ważny krok. Woda nie rozpuszcza THC więc bez masła nie odczujesz efektu stoned. Gotuj wodę na najmniejszym płomieniu. Kiedy chcesz, żeby Twoja czekolada była idealna, nie możesz dopuścić do gotowania się wody - nie jest to dobre dla ekstrakcji THC.
Pozwól miksturze podgrzewać się ok. 10 - 15 minut. Kiedy poczujesz zmiksowany aromat marihuany/masła/wody podobny do migdałów, weź swój ulubiony kubek a na wierzch daj filtr do kawy. Przelej miksturę przez filtr tak by cząstki topów oddzieliły się od płynu. Wymieszaj czekoladę łyżeczką i delektuj się rozgrzewającym napojem. Na wierzch możesz dodać bitej śmietany lub cynamonu jeśli tylko sobie życzysz. Ta gorąca czekolada zatrzyma Cię w miejscu więc nie planuj wcześniej wyjścia.
Na zdrowie!
źródło: THCFINDER.COM
tłumaczenie: Bongjour