Przepis na konopną oliwę !
Wielu z nas wielbicieli konopi lubi czasami zrobić sobie konopne masło. Ma ono wiele zastosowań w naszej kuchni i robi się je bardzo prosto - wystarczy wrzucić nasze ulubione przyprawy i masło do gara. Okazuje się że możemy również zrobić sobie konopną oliwę.
Jeżeli użyjemy oliwy z oliwek to taka wersja tłuszczyku w naszej kuchni jest dużo zdrowsza niż masło, nie idzie nam w boki oraz dużo łatwiej się z nią podróżuje gdy najdzie nas na to ochota.
Co jest jej niezłym atutem huh ?
Poniższy przepis ujawnia sekrety i tajniki wytworu tej zacnej oliwy
Składniki :
3 szklanki naturalnej oliwy z olivek ( virgin oil )
25g zmielonego suszu
Oczywiście można lekko modyfikować powyższe wedle waszej woli.
Wykonanie :
Zacznij od przelania oliwy do rondla lub innego garnka który lubimy , następnie odpal palnik swojej kuchennej maszyny i ustaw moc na - średni . Podgrzewaj oliwę w ten sposób aby się nie zagotowała , gdy osiągniesz ten punkt dodaj zmielona marichuane do oliwy. Konopie można mielić w młynku do kawy, w swoim grinderze bądź w ostateczności w mikserze. Idealnie było by gdyby susz był zmielony na 'piach'. Podgrzewając całość na palniku
nie pozwól aby oliwa się zagotowała, jeśli tak się stanie to zmniejsz moc palnika i odsuń garnek chwilowo na bok aby ostygł.
Przegrzanie sprawi iż nasze THC się rozłoży i oliwa straci na mocy. Kontynuuj podgrzewanie przez godzinkę, jeśli dysponujesz większa ilością czasu dwie godziny będą idealne. Po zakończeniu całego procesu pozwól oliwie ostygnąć zanim przejdziesz do kolejnego kroku. Teraz pozostaje tylko kwestia oddzielenia zużytego już suszu od naszej magicznej oliwy. Przelej oliwę przez sitko albo filtr do kawy. Nie zapomnij wycisnąć resztek płynu z suszu
Gratulacje jesteś posiadaczem bardzo zdrowej oliwy konopnej.
tekst przetłumaczyłem z ww.theweedblog.com