Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

 
 
 
 
Wszelkie jadalne wynalazki z dodatkiem Cannabis ...

TEMAT: 10 wskazówek dotyczących gotowania z marihuaną, których każdy początkujący powinien przestrzegać

10 wskazówek dotyczących gotowania z marihuaną, których każdy początkujący powinien przestrzegać 9 lata 9 miesiąc temu #1

  • DIESEL
  • DIESEL Avatar
  • Offline
  • ... oblany żywicą
  • naturalnie
  • Posty: 3534
  • Zebranych lumenów: 7798
  •  

  •  

10 Wskazówek dotyczących gotowania z marihuaną, których każdy początkujący powinien przestrzegać

Jeśli zaciekawił Cię tytuł tego postu, to na pewno lubisz marihuanę. Być może szukasz alternatywy dla palenia, z potrzeby, pragnienia lub jesteś po prostu ciekawy. Może chcesz podzielić się nią ze swoimi niepalącymi przyjaciółmi. Niezależnie od powodu, gotowanie z użyciem konopi to naprawdę ciekawy i prosty w realizacji wybór.


Jeśli oprócz marihuany lubisz również gotowanie, to czekają cię bardzo miłe chwile. Połączenie obu pasji daje zazwyczaj niezwykłe efekty, podwajając przyjemność jaką daje pyszny posiłek i legendarny haj.

Aby stać się prawdziwym kucharzem marihuany jedynym sposobem jest praktyka, wiele godzin pracy i prób, aby osiągnąć doskonałość. A ponieważ nikt nie rodzi się wszechwiedzący, proces nauczania jest często usiany błędami i porażkami. Nic nie szkodzi. Jeśli zdecydowałeś się rozpocząć przygodę z tą podwójną sztuką, warto przeczytać te wskazówki przed założeniem fartucha.

Od temperatury, w której należy rozpuścić lub zmieszać konopie, poprzez wagę i ilości jakich należy użyć w celu uzyskania najlepszego rezultaty, a kończąc na okolicznościach, jakie mogą mieć miejsce w przypadku niedoświadczonych użytkowników, te wskazówki pewno przydadzą się tym, którzy rozpoczynają eksperymenty z konopną kuchnią.


1. Zaczynamy
Pamiętajmy, że marihuana jest rozpuszczalna w tłuszczach, natomiast nie
rozpuszcza się w wodzie. Aby wydobyć zawarte w marihuanie THC, które daje
cały efekt, musimy marihuanę podgrzać oraz wymieszać z tłuszczem - może być
to olej, masło lub inne łatwo dostępne produkty tego typu. Herbatki z
marihuany nie dadzą nam nic. Najlepszym sposobem będzie wcześniejsze
przygotowanie oleju marihuanowego lub masła i późniejsze ich użycie w
odpowiednich przepisach. Zapomnijmy o brytyjskiej kuchni - gotowaniu w wodzie!
Jeśli nie jest to dla Ciebie do końca jasne, wyobraź sobie dwa talerze:
- jeden ze spaghetti po bolońsku z oregano (oregano zamienimy na marihuanę) i
posypiemy nim już UGOTOWANE danie, wtedy marihuana straci swoje właściwości!
- jednak pomyśl o drugim talerzu, na którym mamy spaghetti z sosem pesto z
bazylii. Jeśli zamienimy bazylię na marihuanę, wtedy nasze danie będzie
idealne!


2. Miary i wagi
Teraz, skoro już znasz specyficzne zachowania marihuany w kuchni, pozostaje
do zgłębienia wiedza "co i jak". Jak każdy dobry i ceniony
kucharz, powinieneś odpowiednio mierzyć składniki swoich przepisów. Jeżeli
planujesz dzielić się swoimi eksperymentami z gośćmi, używaj pół grama na
osobę w przypadku pączków marihuany, oraz dwóch gramów na osobę w przypadku
pozostałości. Później będziesz mógł odpowiednio dobierać proporcje dla
wybranych kolegów ;) Jak każdy dobry szef kuchni, używaj miarki. To będzie
Twój podstawowy przyrząd.

Pamiętaj, że nie wszystkie odmiany marihuany są takie same. Nie posiadają
takiej samej mocy, moją radą więc jest, by obserwować stosunek jej mocy do
ilości. Wyczujesz to na pewno z czasem.

3. Temperatura
THC uwalnia się podczas podgrzewania, jednak przegrzanie marihuany może
pozbawić jej właściwości. Powinieneś więc przyrządzać marihuanę dość długo, w
temperaturze poniżej 170 stopni Celsjusza. Mimo, że jesteś bardzo pojętnym i
ambitnym kucharzem, dla pewności tylko dodam - nie używaj mikrofali! :)

4. Waga smaku
Testuj i ulepszaj swoje marihuanowe przepisy. Jeżeli serwujesz swoje dania
gościom, miej pewność, że nie tylko dadzą one niezły odlot, ale i będą
smakowały dobrze. Wtedy doświadczenie będzie dużo bardziej pozytywne. Trawka
jest podobna w smaku do oregano, bazylii lub szałwi, a więc komponuje się
idealnie z innymi ziołami.


5. Odpowiedni moment
Nie serwowałbym dań z dodatkiem marihuany z okazji Świąt Bożego Narodzenia
mimo, iż mogłoby to pozytywnie wpłynąć na nas wszystkich podczas rodzinnych
spotkań. Jest bardzo ważne, by dobrać odpowiednio okazję, zwłaszcza jeśli
uczestniczyć będą "początkujący". Upewnij się, że zorganizujesz dla
swoich towarzyszy odpowiednie miejsce, w którym będą mogli się zrelaksować
oraz w spokoju cieszyć z miłego doświadczenia.

6. Żadnych niespodzianek dla gości
Mówienie swoim znajomymi, że herbatnik, który właśnie zjedli zawierał
marihuanę nie jest ani trochę zabawne. Ty również nie śmiałbyś się, gdyby
któryś z Twoich gości doznał ataku paniki albo innych psychosomatycznych
objawów włącznie ze strachem. Poza tym, możesz nie wiedzieć na jakie składniki są uczuleni bądź , których nie tolerują. Zawsze informuj swoich gości o tym, że planujesz posiłek z
dodatkiem konopii. Ktokolwiek się pojawi, zrobi to zupełnie świadomie.

7. Czas i cierpliwość
Wszyscy wiemy, że spożywanie marihuany w ten sposób wymaga odczekania mniej
więcej 1 godziny, by poczuć rezultat, jednak jest to zawsze zależne od
zróżnicowania metabolizmu każdego z nas. Mimo tej wiedzy, musisz mieć na
uwadze, że w towarzystwie zawsze może pojawić się osoba, która uzna, że
"to nie działa i trwa to zbyt długo", a więc będzie chciała spożyć kolejną
dawkę, podczas gdy nie zaczęła trawić jeszcze nawet pierwszej! Bardzo zły
pomysł. Częstuj swoich gości zawsze równymi porcjami, nie pozwól im na kolejne.


8.Symptomy zatrucia
Typowe i najbardziej ekstremalne efekty zatrucia marihuaną, takie jak lęk lub
ataki paniki najłatwiej opanować pozostawiając osobę ze wskazanymi objawami w
przyjaznym dla niej miejscu, rozmawiając z Nią spokojnym i opanowanym tonem,
przypominając co jakiś czas, że symptomy niebawem miną. Fizycznie nie
występuje tutaj dawka śmiertelna, może wystąpić jedynie podwyższenie ciśnienia
we krwi. W takim wypadku należy położyć osobę z objawami na płaskiej
powierzchni, zgiąć jej nogi oraz unieść kolana powyżej głowy.

9. Rozmowa po posiłku
Zadbaj o dorbą atmosferę. Rozłóż na podłodzę poduszki, włącz przyjemną muzykę,
postaw na stole napoje. Bądź pewien, że Twoi goście nie wyjdą w przeciągu
najbliższych kilku godzin lub, jeśli to możliwe - zostaną na noc. Ich
orientacja może być rozproszona po zjedzeniu posiłku z zawartością konopii, a
więc byłoby najlepiej, gdyby nie musieli iść dalej niż do łazienki.

10. Marihuana w kuchni, a alkohol
Wiem, że prawdopodobnie nie będziesz się tym przejmował, ale marihuana i
alkohol nie mieszają się zbyt dobrze, a nawet jeszcze gorzej, jeśli to
pierwsze zostało już przyswojone. Idealnie byłoby, gdybyś doświadczył
kulinarnych doznań z dodatkiem marihuany bez dodatku alkohlou. Jeżeli jednak
nie będzie to możliwe, zaoferuj kieliszek wina do kolacji, ale nie więcej, by
się nie upić. W takim wypadku "upojenie" marichuaną będzie bardziej
przejrzyste.
Natomiast marihuana idealnie komponuje się z czekoladą i kawą, a więc dobremu
gospodarzowi nigdy nie powinno tego zabraknąć!

SMACZNEGO!


tłumaczenie: DIESEL
źródło: www.dinafem.org/en/blog/tips-cooking-marijuana/
:ganja:
Ostatnio zmieniany: 9 lata 9 miesiąc temu przez DIESEL.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

 
 
 

10 wskazówek dotyczących gotowania z marihuaną, których każdy początkujący powinien przestrzegać 9 lata 9 miesiąc temu #2

  • buforekdoblanta
  • buforekdoblanta Avatar
  • Offline
  • ... na FLO
  • Posty: 423
  • Zebranych lumenów: 1500
  •  

  •  

A ja zawsze myślałem że składniki psychoaktywne będą rozpuszczać się wyłącznie w tłuszczach pochodzenia zwierzęcego, nienasyconych np. masło.
Jeżeli olej/oliwa(tłuszcze roślinne) również spełniają funkcję rozpuszczalnika, to ich użycie będzie dla mnie o niebo wygodniejsze.

Dzięki za tłumaczenie Diesel!
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Zakwas
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany