Pesto konopne
Z konopi indyjskich można zrobić pizzę, makaron czy chleb. Ale może warto zwiększyć zaplecze medycznym pesto? Domowej roboty pesto na pewno jest dużo lepsze niż te kupne. Ten przepis zaopatrzy Cię w pyszne pesto, którym będziesz mógł poczęstować osoby palące marihuanę sprawiając im wiele radości oraz dodając je do czego chcesz ciągle podsycając swoje odczucia.
Składniki które potrzebujemy do naszego pesto:
2 kubki konopnej oliwy z oliwek
1 łyżka stołowa soli
2-3 ząbki czosnku
2 kubki bazylii
ser parmezan (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi)
Orzechy sosnowe/orzeszki pini (można użyć włoskich)
Przygotowanie:
Jest to przepis, który głównie jest oparty na smaku, dlatego jeśli czegoś wam brakuje lub czegoś jest za dużo dobierzecie to według własnych upodobań. Pesto nie jest trudne do zrobienia, wszystko co musisz zrobić to wrzucić składniki do jednego naczynia i użyć miksera/blendera rozcierając wszystko na miazgę po czym przełożyć do próżniowego pojemnika na jedzenie i tak przechowywać w lodówce. Pesto możesz użyć dodając do pizzy, chleba czy też do makaronu. Zrobiłeś to sam i wiesz skąd pochodzi!
Smacznego!
źródło: thcfinder.com
przełożenie na język polski - Bongjour