Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

 
 
 
 
Wszelkie jadalne wynalazki z dodatkiem Cannabis ...

TEMAT: Konopne pesto - jak przygotować.

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #1

  • Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Posty: 4475
  • Zebranych lumenów: 6341
  •  

  •  

Pesto konopne



Z konopi indyjskich można zrobić pizzę, makaron czy chleb. Ale może warto zwiększyć zaplecze medycznym pesto? Domowej roboty pesto na pewno jest dużo lepsze niż te kupne. Ten przepis zaopatrzy Cię w pyszne pesto, którym będziesz mógł poczęstować osoby palące marihuanę sprawiając im wiele radości oraz dodając je do czego chcesz ciągle podsycając swoje odczucia.


Składniki które potrzebujemy do naszego pesto:


2 kubki konopnej oliwy z oliwek
1 łyżka stołowa soli
2-3 ząbki czosnku
2 kubki bazylii
ser parmezan (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi)
Orzechy sosnowe/orzeszki pini (można użyć włoskich)

Przygotowanie:


Jest to przepis, który głównie jest oparty na smaku, dlatego jeśli czegoś wam brakuje lub czegoś jest za dużo dobierzecie to według własnych upodobań. Pesto nie jest trudne do zrobienia, wszystko co musisz zrobić to wrzucić składniki do jednego naczynia i użyć miksera/blendera rozcierając wszystko na miazgę po czym przełożyć do próżniowego pojemnika na jedzenie i tak przechowywać w lodówce. Pesto możesz użyć dodając do pizzy, chleba czy też do makaronu. Zrobiłeś to sam i wiesz skąd pochodzi!


Smacznego!





źródło: thcfinder.com
przełożenie na język polski - Bongjour
Ostatnio zmieniany: 10 lata 5 miesiąc temu przez Bongjour.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Golas, Koza, Zakwas, JIM, Wild, Prosty człek

 
 
 

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #2

  • stu
  • stu Avatar
uwielbiam na koniec sezonu letniego z całej wyrośniętej bazylii robić masowo pesto - nie konopne a zwykłe - ale tutaj mam kilka porad odnośnie przepisu:

orzechy sosnowe - to są inaczej orzeszki pini, można zastąpić orzechami włoskimi które nadają ciekawy smak

czosnek - dwa kubki? trochę dużo - kilka ząbków - tak lepiej ;)

bazylia - jak najwięcej - 2 kubki minimum - wiaderko - najlepiej :D ja co roku wysiewam ze 3 wielkie donice masowo i koszę na koniec na pesto - zbiera się to wiaderko :D



PESTO może stać bardzo długo w lodówce jeśli zalejemy utartą masę oliwą tak aby była na wierzchu, podobno najlepiej uciera się w makutrze ja tam zawsze jadę blenderem
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #3

  • Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Offline
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Posty: 4475
  • Zebranych lumenów: 6341
  •  

  •  

Mogłem się machnąć przy tłumaczeniu z tym czosnkiem hehe ale bazylii pewnie jest ok na przewidzianą w przepisie porcję:p Wiadomo, wiadro bazylii - więcej pesto które lubisz:) Ja dopiero spróbuję zrobić własne, puki co jadałem kupne:)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

 

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #4

  • stu
  • stu Avatar
bazylia to podstawa pesto - kwintesencja - im więcej tym lepiej

ja robię tak - biorę bazylie napycham na maxa do pojemnika blendera daję świeżo mielony pieprz z młynka sól, będzie ta łyżka gdzieś i dodaję trochę oliwy - mixuję i następnie ewentulanie dodaję trochę więcej w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji - do pesto ala sos do makaronów więcej do zwykłego pesto mniej

starty parmezan daj się na końcu - jeśli chce się trzymać dłużej w lodówce zalane oliwą nie dodaje się sera bo skraca przydatność do spożycia




ale to wszystko o zwykłym pesto nie konopnym!


dlatego kajam się za offtop!
Ostatnio zmieniany: 10 lata 5 miesiąc temu przez stu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #5

  • Duch
  • Duch Avatar
  • Offline
  • ... kiełkujący
  • Posty: 46
  • Zebranych lumenów: 42
Bongjour napisał:
2 kubki konopnej oliwy z oliwek

Albo oliwy konopnej albo z oliwek :talk: A wydawało mi się,
że tu bardziej będzie chodziło o wykorzystanie liści. czy kwiatów konopi :whistle:
And it feel so good, and it feel so right...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #6

  • 4Elements
  • 4Elements Avatar
  • Offline
  • ... oblany żywicą
  • Słońce srogo smaży
  • Posty: 762
  • Zebranych lumenów: 1281
  •  

  •  

Okazuje się że to pesto pro zdrowotne a nie imprezowe :)

Polecam sadzić własna bazylie - na oucie rośnie szybko i naprawdę można jej mieć duuużo - tylko uwaga - zebrać przed przekwitnięciem :) jak najbardziej można ja kiełkować z nasion

osobiście uwielbiam pesto ale niegdyś zjadłem cały słoiczek ( kupny ) i tak się strułem nie wiedzieć czemu ale już nie mogę tego jeść - mam nadzieje że czas zagoi rany:D
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Koza, Bongjour

Konopne pesto - jak przygotować. 10 lata 5 miesiąc temu #7

  • stu
  • stu Avatar
Duch napisał:
Bongjour napisał:
2 kubki konopnej oliwy z oliwek

Albo oliwy konopnej albo z oliwek :talk: A wydawało mi się,
że tu bardziej będzie chodziło o wykorzystanie liści. czy kwiatów konopi :whistle:



najpierw dekarobksylacja THC czyli suszu w piekarniku 250stopni 15 minut, potem powolne gotowanie pod przykryciem a następnie przelanie przez gazę.. to przepis na oliwę z oliwek z thc :)
Ostatnio zmieniany: 10 lata 5 miesiąc temu przez stu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany