4E dobra postawa nie próżnować tylko działać, SADZIĆ PALIĆ ZALEGALIZOWAĆ!
A odnośnie tematu, dajcie już spokój z prawnymi pierdołami przecież przepisy są od tego by je łamać
Dobra żartowałem panie adminie
Hm, ogólnie rzecz biorąc to ostatnie projekty z wysadzaniem powyżej 100-150 pestek widziałem w wykonaniu maniaków z SOM'a, więc nie wydaje mi się aby początkujący czy może po prostu większość pchała się w tak duże projekty, a jak sam 4E powiedział, brał pestki szczyptami (tzn., dużo pestek) więc jeżeli tego nie wysadzimy to dajemy komuś innemu prosta sprawa.
nie rozumiem po co mają pestki leżakować w lodówce czy szufladzie jak mogą być przeznaczone dla kogoś kto wykorzysta ich potencjał
Zresztą jest wiele osób, do których i ja się zaliczam, którzy nie mają na tyle hajsu by kupić nawet nasiona, są takie przypadki zapewne więc darując komuś pestki nie tylko robimy dobry uczynek, ale i szerzymy kulturę konopną jak i stwarzamy bliźniemu warunki do poszerzania pasji
A co do przepisów OSOWYCH odnośnie właśnie robienia osób z pestek, które wygraliśmy wcześniej w OS;ach to wydaje mi się, że jest ciut za ostry, ogólnie jak na moje oko nie powinno być takiego ograniczenia (bez obrazy dla adminów), po prostu po co mam np., trzymać w domu lampę z której nie korzystam i która siedzi w kurzy jak mogła by robić za słoneczko w innym ogródku

Oczywiście wszystko w ramach zaufania do drugiej osoby.
No ale to nie moje forum, ja do niego tylko przynależę tak więc moje gadanie pewno na nic się nie zda
Ps. 4E ja zrobię OS'a prawdopodobnie po sezonie, gdyż teraz nie mam za wiele pestek takich, które mógłbym rozdać bo sam będę duży projekt robił, chyba, że wysłałeś mi serio sporą niespodziankę więc może coś ogarnę, tylko nie chcę się ośmieszać wychodząc z osem na 10 pestek, a na sezonie będę robił (bynajmniej usiłował= uczył się) swoje pestki tak więc po sezonie będzie gruby OS z mojej strony, w końcu muszę odpłacić się między innymi tym, którzy podarowali mi pestki na tym forum
Pps. 4E dobrze mówi, nie lecieć w ciula bo świat jest mały, a co dopiero takie forum
Tyle w temacie, pozdrawiam i jeszcze raz 4E dziękuję :*
ChorielMJ
"Ten kraj zacofany, zepsuty, rasizmem zatruty!"