ok,to ja zacznę
niby posiadam pomieszczenie idealnie spełniające główny wymóg konkursu,ale dotychczas traktowałem go bardziej jako suszarko-wegbox

jednak skuszony ewentualna nagrodą jestem gotów na przerobienie go w pełnowartościowy growbox

resztę warunków tez spełniam
niestety cały box jest standardowym DS60,on jak i całe wyposażenie jest standardowe i ograniczone do minimum

na setup składają sie:
-lampa Cfl 200W dual,wcześniej świecił chiński led ...ale się popsuł

-wiatrak mieszający
-nawilżacz 4L
dodatkowo w późniejszym okresie zainstalowany zostałby wyciąg TDsilent 160 z filtrem,a na razie wentylacja grawitacyjna świetnie spełnia swoje zadanie .
kilka zdjęć:
nawilżacz ,poza boxem,podłączony rurka pcv
tutaj podwiesiłem lampę cienkim drucikiem do odbłyśnika ,bo inaczej nie można utrzymać jej w prosto
a tutaj wegowane panienki w trakcie przygotowań do przeprowadzki do docelowych 7L donic,9 sztuk na 0.36m2...no i chyba nieudana próba klonowania
a plan na uprawę jest taki:
6 nasion trafia do kostek rootriot ,które po wykiełkowaniu w mini szklarence trafiają do 2L przejściowych donic.następnie będą one wegowane około dwóch tygodni,które zakończą się wykonaniem topingu.po kolejnym tygodniu czekało by je przeniesienie do docelowych 7L donic i wstępne wyginanie,które poprawiane było by jeszcze kilka razy ,a w miedzy czasie powycinałbym niepotrzebne odrosty zostawiając tylko 6-8 najbardziej okazałych na roślinie.w okolicach piątego tygodnia zmienił bym fotoperiod i przez kolejny tydzień kontynuował trening...a później wsadził bym już tylko ręce w kieszenie i patrzył jak mi zajebiście rośnie

cały grow kończy się po około 9tyg flo, dając po około 8g z pałki,czyli minimum 240g z całego projektu... tak to widzę
pozdro