Bez obrazy Bojler
Boer Van Oranje napisał:
Ja nie widze potrzeby sprowadzania na forum ludzi, którzy nigdy nie uprawiali zioła. Jaką wartość dodatnią mogą tutaj wnieść? Jedynie infantylne pytanie. Kto nas szuka ten nas znajdzie

. Od siebie dodam, że nigdy bym nie zalogował się na forum zachęcony przez anonimowego znajomego. Skąd mam widzieć, że to nie pies, albo kawał czy też ktoś nie odpowiedzialny, który po zorientowaniu się, że się tu zalogowałem i uprawiam nie rozpapla tego?
Ja i wiele innych dobrych growerów obecnych dzisiaj na glp bylismy tymi "którzy nigdy nie uprawiali zioła", moje pytanie jakie wartosci dodatnie możemy tutaj wniesć?... wychodzi na to że żadne i że na chuju sie znamy

... nie słyszałem jeszcze o akcji "pies wysyła ludziom nasiona i czeka na to az wychodują i zgarna ich na piec lat do puchy"... jak tak dalej bedziesz spinał zwieracze to lepiej zmien fora, polecam Koło gospodyń wiejskich.
Mysle że powinnismy mieć forumowy seedbank, dział z masą pestek, których z resztą mamy od cholery i jeszcze wiecej, wszystkie dostepne geny posiadane przez userów byłyby ładnie opisane, koniecznie fotka produktu finalnego obok opis itd. dział oczywiscie widoczny na pierwszym planie strony głównej.
I teraz krocząc dalej, wiekszosć marzy podkreslam słowo marzy bo który z nas nie marzył o wlasnym jazz'ie do wyjarania zupełnie za darmo?... ma raczej zamiar rozpocząc przygode od jednej roslinki. Nasionko które dosteje jest w zasadzie zapalnikiem do tego by miec z forum kontakt, kiedy zaczyna sie cos dziac w donicy, nasuwa sie sporo pytań i cheć skorzystania z pomocy growerów a w szczególnosci tych którzy juz te geny mieli, co tez jest mysle duzym atutem. Stać nas na taką akcje bo pestek jest masa, kwestią gorszą pozostaje koszt wysyłki z zagranicy i głupie pytania na poczcie co raz to czesciej zadawane z resztą. Nikt na tym nie zarabia wiec wysyłanie kulek jest jak najbardziej legalne, krajowe wysyłki sa tanie wiec to nie problem. Potrzeba osoby która jest czysta i zwiazana z forum i ma cheć zostać naszym listonoszem Patem

Moge sie zając z kims jeszcze stworzeniem tego działu i zapchania go naszym towarem eksportowym, mysle że to ma prawo zadziałać i byc dobrym pomysłem, jednym z kilku które jescze powstaną w ramach reaktywacji, pozycjonowanie na googlu już jest i to jest bardzo duzym plusem, kazda zarejestrowana osoba bedzie mogła zamówic kulke wysyłając pw.
Osobiscie jak zaczynałem to zaczynałem od kupna pestek, jak paczka wpadła przez drzwi, dopiero wtedy poczułem swąd palonej gumy w laciach, biegnąc do garażu po wyżynarke co by zbeszcześcic garderobe mojej małzonki

... wiec nie ma co wymagac od nowych ludzi ze wjada z buta na forum z wypasionymi szafkami czy boxami, na wszystko musi przyjsc czas.
Nie wiem co inni myslą o pomysle ale ja chociaż go mam a sa tu tacy co tylko marudzą wiec ich opinia nawet mnie nie interesuje, chetnych do doszlifowania pomysłu chetnie zapraszam do dyskusji, komentów i ewentualnych rozmyslań.