Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #121

• kłi
  • kłi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 135
Witam. O regulowaniu Ph już wiele napisano ale jedno mnie ciekawi. Wode jak dodajemy do butelki czekamy aż odstanie 24 h lub 48 h a niektórzy jeszcze wiecej. Ja robie tak że do odstanej wody dodaje PH - od canny, mieszam, mierze i cały proces trwa moze z 5 minut. CZy woda z dodanym PH - też powinna odstać z 24 h i dopiero zmierzyć PH ? Jak bedzie dobre to wtedy podlewać. Z nawozami też powinno tyle odstać ? Jak to jest ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #122

• Kimbo Slice
  • Kimbo Slice Avatar
  • ... oblany żywicą
  • czarny smerf
  • Zebranych lumenów: 1492
  •  

•  

Jak dobrze kojarze to kranowka stoi 24h po to zeby chlor odparowal, bo dodaja do uzdatniania i ma na celu niszczyc drobnoustroje . Ph raczej sie nie zmieni (u mnie kranowka ma 6,5 ph okolo) ec nie wiem jakie (ciekawe jakie ph ma snieg :woohoo: jutro sprawdze
Pozdrawiam
:peace:
zZz miniaturyzowany czołg bojowy ciężkiego kalibru....

pierwszy do zwolięcia ...
Otrzymany Lumen od: kłi

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #123

• Jabol
  • Jabol Avatar
  • ... na WEG'u
  • Zebranych lumenów: 154
Ec kranówy to 0.4 - 0.6
Otrzymany Lumen od: kłi

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #124

• flp
  • flp Avatar
  • ... na wacie
  • Zebranych lumenów: 204
ec i ph kranowki zalezne jest od twojego dostawcy wody i np. od stosowanych przez niego metod filtracji, uzdatniania etc.po dodaniu nawozu czy ph-, nie trzeba czekac doby. dobrze zmieszasz, odstawisz na chwilke, wyregulujesz ph i siup do donicy
kto wie ten wie
Otrzymany Lumen od: kłi,

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #125

• kłi
  • kłi Avatar
  • ... kiełkujący
A jeszcze co do kolejnosci jak jest poprawnie i czy to ma znaczenie... ?

Woda -> PH - -> nawozy

woda -> nawozy -> PH -

Która kolejnosci jest poprawna czy to nie ma znaczenia ?

Ja mam nawozy Powder Feeding ( w proszku )

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #126

• Gandzia
  • Gandzia Avatar
  • ... na FLO
  • Exodus Kush
  • Zebranych lumenów: 392
  •  

•  

Czysta woda ma inne PH --> Woda z nawozem znów ma inne PH --> Reguluj pożywkę zawsze po wymieszaniu z nawozami bo one też wpływają na jej wartość
Otrzymany Lumen od: kłi, Chmura

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #127

• kłi
  • kłi Avatar
  • ... kiełkujący
Bardzo dziekuje wszystkim za rady ! Pozdrawiam

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #128

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Ten, który nadszedł z Zachodu...
  • Zebranych lumenów: 615
  •  

•  

Witam :)

Ja z pytaniem, coś dolega moim roślinkom, a nie wiem co to może być. A więc, moje pociechy mają dzisiaj 18 dni od wyjścia z ziemi, a wyglądają tak jakby miały około 10. Nie wiem czym to jest spowodowane. ROśliny rosną w 11L donicach, temperatura dzień 29 stopni w nocy 18-20. Wilgotność w dzień na poziomie 45% w nocy 55%. Zaznaczam iż używam super spreadera, nigdy wcześniej tego nie miałem więć dodaję. Ziemia to Plagron All Mix. Rośliny podlewane co trzeci dzień po 300ml na głowę, dzisiaj dostały dodatkowo 30% dawki Alga Grow. Ph wyregulowane na poziomie 5.8, woda odstana pare dni.

Proszę o pomoc i sugestię.

Pozdrawiam
ChorielMJ :)
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie."
"Czarodziej nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, przybywa wtedy kiedy ma na to ochotę - My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."
Otrzymany Lumen od: Człowiek Nauki Fazy

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #129

• Gandzia
  • Gandzia Avatar
  • ... na FLO
  • Exodus Kush
  • Zebranych lumenów: 392
  •  

•  

Na moje oko to nic im nie dolega.
Trochę może za mokro bo aż się świeci ale to moze po podlaniu foty:)
Daj im wypić co zalega w glebie bo nadmiar wody je spowolni.
Jedna sztuka powykrecana z lekka ale to możliwe że wada i póżniej już normalne liście uformuje.
Obserwuj.
Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 miesiąc temu przez Gandzia.
Otrzymany Lumen od:

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #130

Zalane raz a dwa wilgoi malo w powietru temu sie kreca . Zwieks wilgoc, mniejsz podlewanki taka roslinka malo pije.Lepiej przesusz nisz zmocz a wilgoc jak niedojebiesz to huj sie odmuli z czasem za mlodu gorej bd miala deko
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany