Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #131

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Ten, który nadszedł z Zachodu...
  • Zebranych lumenów: 615
  •  

•  

Witam. Proszę o pomoc gdyż moje rośliny rosną bardzo marnie. Mają 29 dni życia, a wyglądają jakby miały około 15. Zaznaczę iż uprawiam pierwszy raz pod 600W HPS'em i chyba sobie nie radzę. W dodatku pierwszy raz korzystam z Plagron All Mix i nawozów Plagron Algi. Proszę o pomoc bo nie widzę przyczyny tego stanu rzeczy. Wentylacja, wentylator kanałowy wtłaczający 150m3/h + wlot pasywny 125mm fi oraz wyciągający kanałowy wentylator o wydajności 280m3/h. Super spreader do zniwelowania temperatury. Wilgotność 50% temp 27C. Pomóżcie :(

Pozdrawiam
ChorielMJ :(
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie."
"Czarodziej nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, przybywa wtedy kiedy ma na to ochotę - My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Człowiek Nauki Fazy

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #132

• zbiory
  • zbiory Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 842
  •  

•  

Witaj
może faktycznie rosną wolniej ale nie widać żadnych oznak deficytu, rośliny są zielone i widać nowy przyrost.
Co mi przychodzi do głowy to PH. Nic na ten temat nie napisałeś, i kolejne pytanie czy keramzyt na powierzchni donicy jest porządnie wypłukany, i czy jest ci potrzebny. Pytam bo keramzyt po otwarciu paczki ma pył który podczas podlewania może zmieniać ph gleby.
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.-Albert Einstein

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #133

• Gandalf
  • Gandalf Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Ten, który nadszedł z Zachodu...
  • Zebranych lumenów: 615
  •  

•  

Keramzyt ma raczej małe znaczenie jeśli chodzi o pH pożywki czy gleby bo ono ma odczyn obojętny. Keramzyt służy mi do magazynowania wody i nie robienia dziurek podczas podlewania na powierzchni gleby, ale tak został porządnie przepłukany. Jeśli chodzi o pH pożywki bez przerwy utrzymywane jest na poziomie 5.8. Więc w tym raczej problemu nie ma. I tak nie widać przebarwień znacznych czy deficytów, ale nie mów też żę taki wyglą roślin które mają 30 dni od wyjśćia jest normalny i mogę przymknąć na to oko, bo o ile się nie mylę w szacowaniu są opóźnione ze wzrostem o około dobre 20 dni, więć coś chyba jest nie tak... :(
"Nie na zawsze przykuci jesteśmy do kręgów świata, poza nimi zaś istnieje coś więcej niż wspomnienie."
"Czarodziej nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, przybywa wtedy kiedy ma na to ochotę - My decydujemy tylko o tym jak wykorzystać czas, który nam dano."

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #134

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

Co to za odmiana?
Nie wyglądaja źle. Zdrowa, soczysta masa zielona. Przelane/z zaduszonymi korzeniami nie miałyby takich pieknych, jędrnych listków :D
Moim skromnym zdaniem sa dwie mozliwości.

1.Dałeś ze startu do docelowych i bitches wpychają wiekszość energii życiowej w korzeń.
2.Genetyka. Miałem podobny problem z Kandy Kush Special od RP.
Ale choć małe były jare... :smoke:
Ostatnio zmieniany: 10 lata 2 miesiąc temu przez Chmura.
Otrzymany Lumen od:

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #135

wypierdol ten spreder ja ic juz nieuywam.Planty zdrowiuchne jak jointaster napisal choc karakany. Przesuszajalegancko i podlewaj dopiero se wystrzela jeszce. Jakbd mialy prawidlowe warunkii dalej nieodmula wtedy geny i hujtak se bedas rosly jak rosly ale zdrowo masz,takze czekaj. Przelaczysz pojda w zwyz.Ps tak widze mokawe caly czas pewno. Nie zalewajplantow.To moj najwiekszy blad i tez 2 uprawy karakany a geny rozne mialem. Susz lej susz lej.;) Pozdr

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 10 lata 2 miesiąc temu #136

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

B) Bardzo dobrym rozwiązaniem problemów z podlewaniem jest zakup miernika wilgotności gleby. :joint:

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 10 miesiąc temu #137

• Gwyhyr
  • Gwyhyr Avatar
  • ... indukujący
  • Na pohybel skurwysynom!
  • Zebranych lumenów: 799
  •  

•  

Yo ja mam pytanko do wyjadaczy indoorowych!
Z jaką najszybszą odmianą pod lampke sie spotkaliście? Bez af oczywiście. Chodzi mi o ogólny czas od kiełka do ścinki.
pozdro
,,Zaciągnij się zielem przyjacielu, to rozjaśni twój zamglony umysł..."

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 10 miesiąc temu #138

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

B3 Pure Seeds
Za wyjadacza się nie uważam, ale nie potrzebowała dużo więcej niz auto ;) i zacne palonko.
Proszę bardzo Brach:
www.growlike.pro/forum/strain-wall-indoor/3250-b3-pure-seeds

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 8 miesiąc temu #139

zagladm do boksa wczoraj i ususzylo sie polowe rosliny.
podlalem i cala reszta owiedla
wiec nie ususzenie a przelanie.

wydarle ziemie osuszylem lekko zostawiajac wiekszosc ziemi z boki do doniczki wlozylem odrobine ziemi ktora wisi teraz na korzeniu, niewiem czy to przetrwa ale niemam dzis wiecej czasu na pierdolenie sie z tym.

jak mam podlewac zeby wiedziec co sie dzieje w tej zajebane4j ziemi
bo odrobine zimi bylo bagno, wiekszosc wygladala dobrze a miejscami bylo zupelnie suchutko jak ze slonca.

niemam dzis sily na zdjecia.
przyjme nasiona. Juanita la Lagrimosa : )
Otrzymany Lumen od: Pingwin

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 8 miesiąc temu #140

• Pingwin
  • Pingwin Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 3328
  •  

•  

hmmmm sam mialem podobna rozkmine niedawno na swoim oucie, z tym ze u ciebie nic korzenia nie uszkodzilo.....

Co masz na mysli piszac "połowe rosliny", ususzyła sie jej górna cześc?
Z dnia na dzien czy nie zagladales do boksa jakis czas??
Jaka ziemie masz?
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany