Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #151

• Mazar
  • Mazar Avatar
  • ... na FLO
  • Zebranych lumenów: 842
  •  

•  

no to ja zostanę przy kropelkowym. :P na tego to ja 4 dni muszę zapierdalać :joint: heh
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #152

• LfWEED
  • LfWEED Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 189
no to widzę ze zapierdalasz za taki sam szit jak ja:)Ale pomysl bo dobre pomiary pomogą osiągnąć lepszy wynik :)i poprawić twój byt:)bo w iadomka że każdy z nas kocha te roślinki Ale jeszcze bardziej hajs który można z nich wyciagnac:)

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #153

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 10
Trochę czasu już wertuję forum i nie tylko... Muszę zacząć uprawę dla mojego 9-cio letniego syna bo ma guza mózgu i próbuję go leczyć olejem z marichuany wg. przepisu Ricka Simpsona. Czas już mnie strasznie goni a mam go za mało żeby samemu przebić się przez całe forum. Poza tym nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty i nieudany plon bo każdy miesiąc jest na wagę życia (piszę bez zbednego patosu). Dlatego szukam osoby która zechciała by pobawić się w przewodnika i tak na chłopski rozum mi wszystko od początku wyłożyć. Mam miejsce w którym chcę postawić growboksa, ale nie wiem jak dużego i w ogóle jak się do tego zabrać. Jestem z górnego Śląska. Jakby się ktoś taki znalazł to będę dozgonnie wdzięczny.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 miesiąc temu #154

• OCoBiega
  • OCoBiega Avatar
  • ... na WEG'u
  • Joint & Sport
  • Zebranych lumenów: 230
Cóż rzec...
Ja mogę podpowiedzieć tylko tyle, że olej konopny bogaty w CBD możesz kupić w polskich sklepach internetowych
lub ogarnąć kogoś kto przywiezie go np, z Holandii...
"Przed diabłami w mundurach chroń mnie Panie Boże" - ze złodziejami poradzę sobie sam.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #155

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Ocobiega- trafiłeś w sedno z tym nickiem, bo kolego wiesz że gdzieś dzwonią ale nawet nie wiesz w którą stronę patrzeć za kościołem... Wiem co i gdzie mogę kupić i nie chodzi mi o CBD ale o THC zawarte w oleju RSO który to wytwarza się z konopi. Proszę o coś innego, wiec jeśli nie możesz mi pomóc to przynajmniej oszczędź miejsca na forum. Spróbuj zaistnieć w innym temacie.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #156

• Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Zebranych lumenów: 6343
  •  

•  

Dajcie Yogiemu dostęp do SB niech go konopny i reszta wyszkoli w temacie jak należy!

p.s Yogi, CBD to jeden z kanabinoidów, które zwalczają komórki rakowe, nie tylko THC:)

:bongo:
Ostatnio zmieniany: 9 lata 3 tygodni temu przez Bongjour.
Otrzymany Lumen od: Pingwin, Chmura

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #157

• LfWEED
  • LfWEED Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 189
Yogi napisał:
Ocobiega- trafiłeś w sedno z tym nickiem, bo kolego wiesz że gdzieś dzwonią ale nawet nie wiesz w którą stronę patrzeć za kościołem... Wiem co i gdzie mogę kupić i nie chodzi mi o CBD ale o THC zawarte w oleju RSO który to wytwarza się z konopi. Proszę o coś innego, wiec jeśli nie możesz mi pomóc to przynajmniej oszczędź miejsca na forum. Spróbuj zaistnieć w innym temacie.[/quote o
Ostatnio zmieniany: 9 lata 3 tygodni temu przez LfWEED.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #158

• Sandacz
  • Sandacz Avatar
  • ... zbanowany
  • Padlinożerca!!!
  • Zebranych lumenów: 2454
  •  

•  

Yogi napisał:
Ocobiega- trafiłeś w sedno z tym nickiem, bo kolego wiesz że gdzieś dzwonią ale nawet nie wiesz w którą stronę patrzeć za kościołem... Wiem co i gdzie mogę kupić i nie chodzi mi o CBD ale o THC zawarte w oleju RSO który to wytwarza się z konopi..

nie czaje cie po tym co napisałes...

pozdro
Snoekbaars
Masz jedno życie, nie zmarnuj jego!!!
Otrzymany Lumen od: LfWEED

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #159

• KoneserDzikiBill
  • KoneserDzikiBill Avatar
  • ... na FLO
  • Buffalo soldier
  • Zebranych lumenów: 440
  •  

•  

Yogi napisał:
Ocobiega- trafiłeś w sedno z tym nickiem, bo kolego wiesz że gdzieś dzwonią ale nawet nie wiesz w którą stronę patrzeć za kościołem... Wiem co i gdzie mogę kupić i nie chodzi mi o CBD ale o THC zawarte w oleju RSO który to wytwarza się z konopi. Proszę o coś innego, wiec jeśli nie możesz mi pomóc to przynajmniej oszczędź miejsca na forum. Spróbuj zaistnieć w innym temacie.

Twoja wypowiedz jest bezczelna i grubianska. Wiem że czas Cię nagli bo znajdujesz się w chujowej sytuacji ale takimi wypowiedziami nic nie zyskujesz. Chlopak chcial Ci tylko pomoc a Ty go kopiesz w dupe kolokwialnie mowiac. Wiec wsadz swoje ego w buty nastepnym razem i bądź bardziej przychylny na tych którzy są pomocni choć troche !

Chcesz syna leczyć czy dalej bedziesz taki cwany we wlasnych przekonaniach ?

"Kolejną ważną różnicą jest także
zawartość pozostałych kannabinoidów,
oraz flawonoidów i terpenów. Oleje CBD
produkowane profesjonalnymi metodami
ekstrakcji często zawierają także CBDA,
śladowe Δ9-THC lub THCA, CBN, CBG, CBC,
CBV oraz całą gamę terpenów i
flawonoidów, co pozwala osiągnąć
pożądany efekt synergii i bardzo dobre
efekty terapii.

Olej RSO zawiera głównie Δ9-THC i rzadko
śladowe CBD, taki olej jest niestety ubogi
w pozostałe kannabinoidy w uwagi na
wysokie stężenie THC, a także nie zawiera
terpenów ani flawonoidów, co powoduje,
że jego efekt terapeutyczny jest znikomy.
Na dodatek amatorska metoda ekstrakcji
RSO powoduje degradację kannabinoidów
poprzez obróbkę termiczną w wysokiej
temperaturze oraz przy użyciu wysoko
stężonego toksycznego alkoholu, który
także jest zawarty w olejach tego typu.
Jest to prawdopodobnie najgorsza ze
wszystkich znanych metod ekstrakcji"

Tyle Ci powiem ... I zycze powodzenia !
"Lecz nade wszystko – słowom naszym,
Zmienionym chytrze przez krętaczy,
Jedyność przywróć i prawdziwość:
Niech prawo zawsze prawo znaczy,
A sprawiedliwość – sprawiedliwość."...
Ostatnio zmieniany: 9 lata 3 tygodni temu przez KoneserDzikiBill.
Otrzymany Lumen od: Golas, mlody23, Kimbo Slice, OCoBiega

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #160

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Do koneserDzikiBill- sorki, nie chciałem nikogo obrażać. Odesłanie do sklepu albo do Holandii odebrałem jak,,spadaj na drzewo'' stąd może trochę mnie to rozdrażniło. Nie można też nazwać tego pomocą. Wiem że CBD kupię w sklepie, i to robię. RSO z resztą też kupuję. Uprawę chcę zacząć dlatego, że dłużej nie wydole finansowo. O ekstrakcji też się już naczytalem. Może i nie jest to metoda doskonała ale póki co to jedyna dostępna w naszym kraju dla THC z wiadomych względów. Opinia którą przytaczasz jest jedną z wielu i chyba bardzo stronnicza, bo mam wrażenie że dotyczy oleju zrobionego bardzo niechlujnie. W rzeczywistości alkohol odparowujesz a temperatury trzeba rygorystycznie pilnować, wtedy jest OK.
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany