Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #161

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 10
Wiem, że pazty CBD mogę kupić w sklepie i już to robię. Wiem, THC w naszym kraju jest nielegalne i tak po prostu nie wejdę sobie na stronkę sklepu i nie kupię. Pytanie moje dotyczyło THC a nie CBD.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #162

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Bongjour napisał:
Dajcie Yogiemu dostęp do SB niech go konopny i reszta wyszkoli w temacie jak należy!

p.s Yogi, CBD to jeden z kanabinoidów, które zwalczają komórki rakowe, nie tylko THC:)

:bongo:
Też o tym wiem, kannabinoidow jest kilkaset, i nie wszystkie jeszcze odkryte, ważne są również terpeny i flawonoidy dlatego wyciągi z całej rośliny działają lepiej niż wyizolowane poszczególne kannabinoidy. Ale nie o to mi tutaj chodzi. Nie chciałem żeby dyskusja rozmyla się na tematy poboczne. Chciałbym się skupić tylko na uprawie.
Otrzymany Lumen od: Bongjour

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #163

• LfWEED
  • LfWEED Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 189
skoro chcesz się skupić na uprawie to nie ma co czekać .montuj sprzed do uprawy i odpal na sucho sprawdź przez dobę /dwie jakie warunki uzyskales w swoim mikroklimacie i o dpalaj fotorelacje ...chłopaki bd napewno pomagać na bieżąco...
Otrzymany Lumen od: Bongjour

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 3 tygodni temu #164

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Na to właśnie liczę. Ale żeby zmontować sprzęt to trzeba najpierw wiedzieć jaki. I tu pojawiają się pierwsze schody.
1. Potrzebuję ok. 500g suszu na miesiąc żeby zrobić 50 ml oleju RSO - jaki duży box muszę mieć i ile panien zasadzić żeby tyle uzyskać
2. Nie wiem czy lepiej kupić gotowy box, czy opłaca się zrobić samemu, jak samemu to co dokładnie i gdzie kupić?
3. Czy warto zainwestować w oświetlenie ledami
4. Jaką Odmianę najlepiej uprawiać żeby było dużo THC (CBD kupuję osobno)
To tak na sam początek... :) i najlepiej wyłożyć jak krowie na rowie :D (wiem że pewnie wszystko znajdę na forum ale pewnie musiałbym przez miesiąc nie spać żeby się przez wszystko przekonać bo na spokojnie tylko w nocy mogę posiedzieć. Teraz w ciągu dnia to jedynie z doskoku wiadomości sprawdzam, jak szef nie widzi).

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #165

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5276
  •  

•  

500gr suszu na miecha to średnio licząc musisz sciągać co 3 miechy 1,5kg.
Aby uzyskać taki wynik to zakładając ze jesteś początkujący to namiot bys musiał mieć 3m x 2m x 2h i w nim 4x600 co da nam jakieś 1,8kg na uprawę.
Do tego klon box byś nie marnowa czasu na vega.
Kup gotowy produkt lub daj uszyć na wymiar.
Ledy moga być za trudne dla Ciebie, łatwiej ci pójdzie pod hps.
O odmianę zapytaj na SB Paco on doradzi i podpowie co i jak. Ma pojęcie chłop jak mało kto w tym kraju.
Tylko nie wierz w to co piszą w opisach nasion! ;)
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...
Otrzymany Lumen od: Bongjour, Kimbo Slice, , OCoBiega

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #166

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Dzięki. Możecie mi polecić najlepszego "krawca", albo podać namiary na gotowy namiot? Nie wiem niestety na co zwracać uwagę a chciałbym wydać kasę na coś sprawdzonego.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #167

• Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Zebranych lumenów: 6343
  •  

•  

www.growlike.pro/forum/polskiegrow

Tutaj masz sprawdzone sklepy z zaopatrzeniem, a jak dobrze pamiętam to growbox.pl szyje na zamówienie pod wymiary jakie im zasugerujesz:) Zbierz potrzebny sprzęt, wybierz nasiona, odpal fotorelację a nasi doświadczeni growerzy na pewno pomogą Ci podczas uprawy swoimi cennymi radami, pozdro!

Otrzymany Lumen od: LfWEED

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #168

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Bongjour napisał:
Zbierz potrzebny sprzęt, wybierz nasiona, odpal fotorelację a nasi doświadczeni growerzy na pewno pomogą Ci podczas uprawy swoimi cennymi radami, pozdro!

Plan mam taki: ponieważ uprawę mogę uruchomić dopiero na początku czerwca to do tego czasu chcę zgromadzić cały potrzebny sprzęt co do ostatniej śrubki i pestki, a że w tym temacie jestem zielony to już teraz próbuje rozeznać co i jak żeby ruszyć bez zbędnej zwłoki.
1. Kol. Kliczko policzył że potrzebuję 4x600 W - powiedzcie ile Wat można pociągnąć w bloku mieszkalnym żeby nie wzbudzać niezdrowej sensacji bo jak włączę 2400 W plus wentylator itd. To mi się instalacja wyjara. :(

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #169

• KoneserDzikiBill
  • KoneserDzikiBill Avatar
  • ... na FLO
  • Buffalo soldier
  • Zebranych lumenów: 440
  •  

•  

W bloku taka moc to kicha chyba troche. Jakies sposoby są z licznikami. To dostawca pradu wymienia. Mozesz zawsze pomyslec nad ledami są droższe niestety ale mniej pradu ciągną.
"Lecz nade wszystko – słowom naszym,
Zmienionym chytrze przez krętaczy,
Jedyność przywróć i prawdziwość:
Niech prawo zawsze prawo znaczy,
A sprawiedliwość – sprawiedliwość."...

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #170

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
No właśnie, interesuje mnie czy któryś z forumowiczów ma uprawę w bloku i jaki duży box.
Ledy bym kupił ale ponoć jak na razie nie dają zadowalających efektów i są za trudne jak na pierwszy raz, no chyba że nie? Nie mam pojęcia, help!
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany