Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #171

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5276
  •  

•  

W bloku to se możesz odpalić max 600W czyli namiot 1x1 lub 1,2 x 1,2 i to z lekkim przypałem.
Ja osobiście bym sie bał więcej świecić.
Jeśli chcesz zacząć w czerwcu do raczej niższe pietra bo u góry nie opanujesz temperatury.
Poświęcisz jeden pokój mieszkalny czy masz całe mieszkanie do dyspozycji?
Do tego gdzie masz licznik prądu bo jak w środku to musisz do odczytów wpószczać itd...
wiele pytań i wiele rzeczy do ogarnięcia i zaplanowania.
Ledy są już ok i na pewno plon z nich zbieżesz ale drogie i dużo trzeba wyłożyć na dzień dobry.
Nie lepiej Ci będzie kupić 0,5 kg odbrego jarania i zrobić zniego olejek?
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Yogi

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #172

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 10
Pewnie lepiej by było kupić, ale nie wiem od kogo w ogóle, a nawet nie wspomnę że musi to być zioło 100% pewne, żeby wyleczyć a nie zaszkodzić. Wiem że jeszcze dużo tematów do ogarnięcia dlatego już próbuję to ogarnąć już teraz 1,5 m-ca prędzej.
Do dyspozycji będę miał całe mieszkanie składające się z jednego pokoju :)
Licznik mam w środku ale wykombinowalem że zrobię przed boxem drzwi przesuwne meblowe, tak że będzie wyglądało jak szafa zabudowana, dlatego bardziej by mi pasował jakiś growbox prostokątny, tak do 1 m, drugi wymiar to już może być do 2,5 m, a nawet 3
Ostatnio zmieniany: 9 lata 2 tygodni temu przez Yogi.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #173

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5276
  •  

•  

Zrobisz jak będziesz chciał ale ja z powodu licznika bym już odpóścił. Jak będą chcieli go odczytać to dupę będą ci truć bys ich do środka wpóścił a wtedy to już przypał, zapach itd...
z drugiej strony czasem jest tak ze tylko zostawiaja kartke w drzwiach i wystarczy zadzwonic i podać odczyt
można tez tak zrobic by mieć odczyty co miesięczne i podawać je telefonicznie ale i tak co rok sprawdzają licznik
1m to juz wystarczy ale lepiej 1,5m i np 2-2,5 ale z tego nie ściągniesz 1,5kg
dobre bakanie da sie ogarnąć ;) pamiętaj na jakim jesteś forum :evil:
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #174

• LfWEED
  • LfWEED Avatar
  • ... indukujący
  • Zebranych lumenów: 189
nie zapomnij kolego o tym ze żeby w ychodowac 1.5 kg w kawalerce:) to bd musiał tam wnies sporo sprzetu , ziemi , doniczek .....co może wzbudzić podejrzenia nie wspominając o zużyciu energi...szukaj starej chałupy do wynajęcia na zadupiu:)

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #175

• Jacek
  • Jacek Avatar
  • Indoor Killer
  • Specjalizacja: Ziołolecznictwo
  • Zebranych lumenów: 3239
  •  

•  

Z tym zużyciem energii to mogę polemizować:
1) dostawca cieszy się, że zużywasz dużo, bo jak lecą kWh to im tylko kiesę napełniasz - a kto nie lubi mieć dobrych klientów.
WAŻNE: PŁACIĆ rachunek zawsze W TERMINIE.
2) obecnie coraz więcej osób montuje sobie:
a) elektryczne ogrzewanie podłogowe (to raczej w okresie, który już minął;)
b) wszelkiej maści klimatyzatory (teraz się zaczyna dla nich czas)

Sezon się zaczyna i takie urządzenia są odpalane. A ciągną nie mało, bo zawsze ponad 1kW.
Zatem bardziej skłaniałbym się ku temu, by nie wzbudzić przypału: wnosząc cały sprzęt, ziemie, nawozy etc, paląc dziwne światło (chodzi mi o charakterystyczną barwę HPS'u), gdy jest np. ciemno a Ty zaglądasz do boksa. To wszystko widać z zewnątrz i musisz mieć tego świadomość. Oprócz tego zapach - tu chyba masz najwięcej do nadrobienia jak się tego pozbyć oraz hałaś: balasty magnetyczne buczą, a wentylatory szumią. Co do balastów można wziąć elektroniczne - polecam, a z wentylatorami to pozostają Ci min. 2 tłumiki akustyczne + samo wyciszenia wentylatora (zabudowanie go i obłożenie jakąś wełną mineralną) oraz zmniejszenie obrotów.

Powodzenia!
J. :stoned:
Otrzymany Lumen od: Bongjour

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 2 tygodni temu #176

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Z wniesieniem sobie poradzę bo zawsze trzeba na początku jakiś remont zrobić... Bardziej tego zużycia się boję żeby mi korków co chwila nie wywalało no i żeby nie wzbudzać niezdrowego zainteresowania. Wentylatory chcę dobrać na wyrost żeby ograniczyć hałas a zapach- na pewno filtr weglowy. Tyle co wyczytałem, nie wiem jak to w praktyce zadziała, czy ten filtr cały zapach zniweluje czy nie mam o czym marzyć? Tak samo z wentylatorem - jaki najlepiej dobrać żeby było jak najciszej. Jak nie wyciągnę tych 1,5 kg to trudno. Najważniejsze żeby to miało ręce i nogi. Dlatego tak drążę temat wielkości boxa a co za tym idzie oświetlenia itd.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 tydzień temu #177

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

1500g...rób dobrze zaplanowany i doinwestowany outdoor. Można w domu sadzić coś co nie śmierdzi. Jednak co nie śmierdzi ma mniej terpenów. Zajebiste siewki zrobisz in na niewielkiej powierzchni z symbolicznym oświetleniem...
Polecam Ci Golasomaty WWxCheese lub WWxMazar na to RSO ;)
Otrzymany Lumen od: Sandacz

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 tydzień temu #178

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
jointtaster napisał:
Iżisz Maria... jestem jeszcze bardziej początkujący niż myślałem. Zupełnie nie wiem o czym do mnie mówisz... :woohoo:

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 tydzień temu #179

• Bongjour
  • Bongjour Avatar
  • Super Moderator
  • ERROR: 4.20
  • Zebranych lumenów: 6343
  •  

•  

Yogi napisał:
jointtaster napisał:
Iżisz Maria... jestem jeszcze bardziej początkujący niż myślałem. Zupełnie nie wiem o czym do mnie mówisz... :woohoo:

Zaproponował Ci o odmianach stworzonych przez naszego forumowego kolegę Golasa, krzyżówki White Widow auto(autoflowering) x Cheese oraz White Widow auto x Mazar na ten Olej Ricka Simpsona:) Ale co do odmian to skupiłbym się na czymś rekomendowanym do RSO. Szukaj odmian z jak największym stężeniem THC bo to one walczy z nowotworem, CBD działa w tłumieniu bólu.

Dodam, że medyczne uprawy są zaopatrywane jedynie w organiczne nawozy!

:bongo:
Ostatnio zmieniany: 9 lata 1 tydzień temu przez Bongjour.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 tydzień temu #180

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Dzięki za przełożenie z Polskiego na nasze :)
O odmianach to pewnie jeszcze będę Was męczył trochę później jak już będę wiedział prawie wszystko o moim przyszłym namiocie, ale skoro wspomniałeś o nawozach, to możesz mi jakieś polecić? Oczywiście te organiczne.
Ostatnio zmieniany: 9 lata 1 tydzień temu przez Yogi.
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany