Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 9 lata 1 dzień temu #191

• Natural
  • Natural Avatar
  • Indoor Killer
  • stay positive
  • Zebranych lumenów: 1447
  •  

•  

przy temp na dworze +25 to juz raczej tylko klima
generalnie w lecie nie robi sie indoora tym bardziej z takimi zarnikami
mozesz sobie na ledach leciec swiecac np w nocy ale tu tez bez klimy moze byc ciezko na wieksza skale
mieszaki mozesz kupic obojetnie gdzie, to to samo

reszta tak jak pisal bujany fotel z tym, ze zakupu filtra bym nie odkladal, bo mi juz po 3-4tyg ostro wali
jak mieszkasz w wolnostojacym domu to luz puscisz w komin i bedzie ok ale jak w bloku to good luck ;)
Ostatnio zmieniany: 9 lata 1 dzień temu przez Natural.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Otrzymany Lumen od: Yogi

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #192

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 10
Natural napisał:
przy temp na dworze +25 to juz raczej tylko klima
generalnie w lecie nie robi sie indoora tym bardziej z takimi zarnikami
mozesz sobie na ledach leciec swiecac np w nocy ale tu tez bez klimy moze byc ciezko na wieksza skale

reszta tak jak pisal bujany fotel z tym, ze zakupu filtra bym nie odkladal, bo mi juz po 3-4tyg ostro wali
o klimie też myślałem, widziałem w obi już za niecałego tysiaka tylko nie mam pojęcia jak zrobić sterowanie żeby to z wentylatorem hulało i utrzymywało stałą temp. Nie chcę kupować na raty dlatego próbuję najpierw ogarnąć wszystkie szczegóły a potem uderzyć do jakiegoś GrowSchopu. Wyczytałem że najlepsze wentyle to TD Silent. Chcę wziąć 1000m3/h fi 200 do tego filtr węglowy.
Na ledach chętnie bym pojechał ale nie znalazłem takich które by na 100% dały radę a nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty, chyba że ktoś mi może coś w tym temacie podpowiedzieć?

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #193

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

chyba że ktoś mi może coś w tym temacie podpowiedzieć?

Co do led zobacz u mnie, te mają tłustą szansę by dawać radę. Zrobię chłopakom małą reklamę.

hydrohobby.pl/glowna/2094-lampa-led-xplosion-550w-spectrolight.html

Odnośnie twojego problemu z wentylacją to silenty nie są wcale najlepsze...

hydrohobby.pl/promieniowe/1883-wentylator-centri-flo-200-st-z-regulacja-temperatury-780m3h.html

hydrohobby.pl/promieniowe/1882-wentylator-centri-flo-250-st-z-regulacja-temperatury.html

Aby nie walić podwójnego posta.

Moje pytanie:

Jak podłączyć dwa namioty pod jeden wentylator, tak by tylko jeden był z filtrem. Ewentualnie jak obliczyć przepustowość obu filtrów. Zwyczajnie zsumować???

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #194

• Kimbo Slice
  • Kimbo Slice Avatar
  • ... oblany żywicą
  • czarny smerf
  • Zebranych lumenów: 1492
  •  

•  

Trójnikiem do rur wentylacyjnych?
Sprawa raczej prosta na logikę do przemyślenia
Daj trójnik którym zepniesz dwie rury wylotowe jako 3 wyjscie wentylator i za nim filtr.
Może ktoś to robił i się wypowie.
Ale ja bym zrobił tak jak opisałem.
Pozdro
:peace:
zZz miniaturyzowany czołg bojowy ciężkiego kalibru....

pierwszy do zwolięcia ...

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #195

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
jointtaster napisał:
Jak podłączyć dwa namioty pod jeden wentylator, tak by tylko jeden był z filtrem. Ewentualnie jak obliczyć przepustowość obu filtrów. Zwyczajnie zsumować??? [/size][/color]
zależy czy dwa takie same namioty czy różniące się wielkością, ale nawet przy dwóch takich samych dałbym jakiś dławik na kanale przynajmniej z jednego namiotu żeby precyzyjnie wyregulować przepływy. Co do tych wentyli, to chodziło mi o cichą pracę, a te centri-flo mają 2x więcej decybeli od Silentów. Lampy żeczywiscie są zacne, ale sakramencko drogie
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Yogi.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #196

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Inwestycje w dziewoje się szybko zwracają...
Sakramencko drogie to jest dobre jaranie :whistle:

Właśnie ja nie chcę przepychać powietrza przez ten filtr. Chyba, że się okaże, że będzie to jedyny sposób.
Przy takim oswietleniu jakie zamierzam stosować potrzebny jest minimalny przepływ powietrza.
Weg box ma być bez filtra, bo tam przyjebię im panamską dżunglę :evil: a nie chcę kupować drugiego wenta.
Zagadnienie może proste...trójnik. Ale czy jak podłączę klasycznie tyle, że na trójniku i tylko na jednym końcu będzie filtr to czy powietrze nie pójdzie tylko tam gdzie nie będzie miało oporu. Słaby jestem z mechaniki cieczy i gazów :D
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Chmura.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #197

• Kimbo Slice
  • Kimbo Slice Avatar
  • ... oblany żywicą
  • czarny smerf
  • Zebranych lumenów: 1492
  •  

•  

Na pewno w pierwszej kolejności pójdzie z pomieszczenia gdzie ma większy otwór dolotowy.
Jak masz ponieszczenia o innej kubaturze (metry szescienne)
Sugerował bym odpowiednio regulować dolot i wstawić dwa mierniki wilgotności żebyś miał porównanie.
Pokombinuj albo poczekaj na odpowiedz kogoś kto tak już robił bo ,,teoretycznie " będzie tak jak mówię (piszę)

:peace:
zZz miniaturyzowany czołg bojowy ciężkiego kalibru....

pierwszy do zwolięcia ...
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Kimbo Slice.
Otrzymany Lumen od: Chmura

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #198

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
jointtaster napisał:
Inwestycje w dziewoje się szybko zwracają...
Sakramencko drogie to jest dobre jaranie :whistle:
Zagadnienie może proste...trójnik. Ale czy jak podłączę klasycznie tyle, że na trójniku i tylko na jednym końcu będzie filtr to czy powietrze nie pójdzie tylko tam gdzie nie będzie miało oporu. Słaby jestem z mechaniki cieczy i gazów :D
Tyle że mi nie chodzi o jaranie tylko o leczenie, wcześniej to wyjaśniałem.
A mechanika gazów jest prosta, powietrze tak jak woda zawsze wybierze łatwiejszą drogę. Jak jeden wlot przydlawisz filtrem to zaciągnie kanałem o mniejszym oporze, dlatego pisałem o jakimś dławiku żeby zmniejszając przekrój kanału można wyregulować ilość powietrza zasysanego z każdego namiotu
Otrzymany Lumen od: Chmura

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #199

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Yogi, to jest lek w każdej formie i nie dawaj sobie wmówić, że jest inaczej. RSO jest po prostu wersją FORTE kosztującą jakieś 60$ za gram w krajach cywilizowanych...
Natomiast 40g-50g dobrej jakości owoców uzyskasz około 10g RSO
Tu mowa o plantach spod HPS. Wraz ze zmianą spektrum na bardziej optymalne jakość idzie do góry :D

Ja to widzę tak:

Odnośnie przepływu powietrza, też mi się wydaje, że będzie dokładnie jak mówicie Bracia.

Wszystkiego dobrego!
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Chmura.
Otrzymany Lumen od: Warrior

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #200

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Jointtaster, wyśpiewane genialnie to co w sercu mam :-) a w jaki sposób podrasować spektrum hps-a?
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany