Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

nasiona marihuany

TEMAT: Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ !

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #201

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  • I AM PURE FORCE IN HUMAN FORM!
  • Zebranych lumenów: 1126
  •  

•  

Pisząc o zmianie spektrum miałem na myśli pójście w te COB'y :D
Choć są też od niedawna na rynku ulepszone żarniki HPS od GIB Pure Bloom.
I one rzeczywiście cieszą się podniesionym PAR.
Jednak należy pamiętać, że powyżej 27*C fotosynteza jest blokowana i roślina tego nie wykorzysta.
Choć może rozwiązaniem byłoby sadzenie w takich warunkach afgańskiej genetyki. Jak wiadomo rośliny nie maszyny i te wszystkie liczby są tak naprawdę orjentacyjne.
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Chmura.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #202

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 10
COB-y na razie są poza moim zasięgiem finansowym, niestety... Tym bardziej że muszę kupić od razu wszystko, ale za tymi hps-ami od GIB się rozejrzę. Po mału zaczynam wiedzieć czego chcę :stoned: ale nie wiem jeszcze jak to zebrać do kupy żeby smigało. Zastanawiam się jak zrobić sterowanie klimatem żeby wentylacja z klimatyzacją jakoś współpracowały. Tzn żeby najpierw wentylator zwiększał obroty a jak nie wydoli to żeby włączał się klimatyzator. Myślałem o takim wewnętrznym ustawionym na wlocie do namiotu. Ma ktoś jakiś pomysł jak to w miarę prosto ogarnąć?

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #203

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
jointtaster napisał:
Choć są też od niedawna na rynku ulepszone żarniki HPS od GIB Pure Bloom.
te lampki są na kwitnienie, a co zaświecić na wega?

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #204

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Metalo-Halogen, tam gdzie wieszasz 600W HPS na kwitnienie MH 250 styka :ganja:

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #205

• sekretq7
  • sekretq7 Avatar
  • ... kiełkujący
  • Zebranych lumenów: 1
Witam,
Kiedy wstawić roślinke pod lampy....nasionka wykiełkowały, zostały wsadzone w ziemi i juz wyszły na powierzchnie...wstawic je odrazu na 18/6?
Dziękuje za odpowiedź

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #206

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Jak ustawić doniczki w boksie 240x120? Kupić 9l o wymiarach 23x23 cm i ustawić 5 rzędów po 10 szt. w każdym? Nie będzie za gęsto?

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #207

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Brach to zależy jakie rośliny (genotyp), czas wegetacji, jaka forma uprawy itp...
Ogladaj fotorelacje, a najlepiej jest to sprawdzić empirycznie. Jak np chcesz klasycznie uprawiać wegując kwiatki przez kilka tygodni (po rozmiarze donic rozumiem, że tak) to normalne, że będą potrzebowały więcej przestrzeni. O ile więcej-genotyp :smoke: Proponuję zmniejszyć liczbe donic o połowę. Wielkość mniej-więcej podregulujesz wegiem i będzie w cipkę.
W każdym następnym rzucie będziesz mógł przewidzieć coraz więcej. Poza tym im więcej roślin tym więcej pracy.

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #208

• KLICZKO
  • KLICZKO Avatar
  • ... oblany żywicą
  • Zebranych lumenów: 5276
  •  

•  

Dokładnie jak pisze joint, wielkość donicy zależy czy siejesz sezonowe czy automaty.
Do auto możesz dać mniejsze doniczki ale ja bym ci radział dać większe bo do małych doniczek to trzeba miec doświadczenie.
Do tego dochodzi ilosc medium, im jest go więcej tym większa szansa że tego nie spierdolisz hehe
Ja bym dał doniczki 11L i pojechał schematem z sezonowymi, czyli 4 tygodnie wega, jakies lst z fimem i na flo je.
pozdrawiam
Jebać "kolegów" w tym hobby trzeba być samotnikiem...

WODA JEST MAGICZNA...
Otrzymany Lumen od: Chmura

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #209

• Chmura
  • Chmura Avatar
  • ... oblany żywicą
  •  

•  

Afghan Kush Special z World of Seeds na początek w te donice polecam sobie posadź lub Super Skunk z Sensi Seeds.
Łatwiej przebrnąć przez uprawę niż przez całego jointa :evil:
Wiem, wiem, na olej. Ale olej też Cię nie zawiedzie...
Ostatnio zmieniany: 8 lata 11 miesiąc temu przez Chmura.
Otrzymany Lumen od: Yogi

Drogi początkujący zanim założysz niepotrzebny Temat zadaj pytanie w pierwszej kolejności TUTAJ ! 8 lata 11 miesiąc temu #210

• Yogi
  • Yogi Avatar
  • ... kiełkujący
Dzięki za podpowiedź. Chyba się zdecyduję na Afghan Kush Special. Zawsze to trochę THC wiecej :-) Znalazłem też te pestki w nasionamarihuany.pl i mogę odebrać osobiście, ale nie wiem czy jednak nie warto pomęczyć się z wysyłką World of seeds?
Moderatorzy: AS

Polecane Sklepy

HEMP.pl - growboxy, lampy, nawozy do uprawy roślin

Nasiona Marihuany