ta martwica to książkowy niedobór potasu i tam na jednym zdjęciu liść miał czerwoną łodygę to z kolei fosfor a , że planty są na flo to jestem pewien na 99,9% nie patrzyłem na 1 str. jakie masz nawozy ale jak masz pk to podlej je i zobaczysz jak odżyją. pozdro
Edit :
Izak napisał:
Bob był by kontent widząc co robisz. Odbłyśnik ustaw tak żeby najlepiej rozpraszał światło i tak go pozostaw do końca. Tymi liśćmi bym się nie przejmował. Normalka że roślina odrzuca te niedoświetlone/nieużywane. Nie przekombinuj z nawozami, rób dalej to co robisz…
Mi wytykasz pomylenie się w poście in i out a Sam nie rozróżniasz chorowania od odrzucania?
:D
www.growlike.pro/forum/glebaoutdoor/1465-niedobory-pierwiastkow-u-roslin#21683
Niedobór potasu (K)
Liście żółkną i/lub brązowieją. Pojawiają się żółte, brązowe lub
martwe plamy, głównie przy krawędziach, które mogą być niekiedy zwinięte. Roślina jest za wysoka.
Niedobór fosforu (P)
Liście są ciemnozielone lub czerwono-purpurowe.
Łodygi i szypułki mogą mieć czerwoną lub fioletową powierzchnię. Liście żółkną lub zwijają się do dołu i łatwo odpadają. Wzrost jest spowolniony a listki nieduże.
jak chcesz to coś z tym rób jak nie to nie , nie mój cyrk i nie moje małpy pisze to co wiem. Ale Izak jest pro w temacie więc może lepiej postępuj jak On radzi
P.S Izak daj se siana ja CI lizaka nie zabrałem...