UP
Dzień: 8(chociaż w stystemie dopiero 6)
Warunki:
Temp powietrza: 26.8C
Temp wody: 23.7
Wilgotność: 70%
PH: 5.8 (niżej opisze dlaczego)
EC: 0.65ppm
Karmienie:
Dolanie 5L wody RO
A+B: po 15ml
B1 Boost: 15ml
Uptake: 10ml
Zyme: 10ml
Silica: 10ml
Sobota / Niedziela wymiana wody + Kleen do przeczyszczenia systemu
Story:
Jedna z roślin (AK47) delikatnie zaczeła żółknąć na końcach listków (objaw za wysokiego PH - było 6.0-6.2/producent CYCO zaleca 6) stąd interwencja i zmiana na 5.8 co zastopowało dalszy rozwój, na szczęscie w miarę szybko zauważyłem oznaki. Teraz już śmiało mogę napisać, że ukorzeniacz jest w systemie hydro/aero zbędny bo szybkość budowy korzeni robi wrażenie. Po tych kliku dniach widać, żę system korzeniowy został rozwinięty prawidłowo i energia idzie we wzrost rośliny, który jest naprawdę imponujący. Przy wymianie wody planuję też podnieść lampę, żęby je trochę wyciągnać do góry. Na zdjęciu widać, kolejną kostkę Godan z tym samym gratisem, który opisywałem wyżej bo kolejny nie chce rosnąć (nie odpuszcze im a mam ich jeszcze sporo

). Dorzuciłem wiatrak stojący a mały chwilowo służy mi do chłodzenia pożywki bo buduję sobie płozy takie jak w sorbetach na festynach, żeby mieszały wode.
Ogólna konkluzja jest taka, że automaty są dużo bardziej podatne na wahania PH / EC w wodzie niż fem, z nimi nie było problemu na hydro a o te trzeba troszczyć się jak o jajko. Raczej początkującym nie polecam, no chyba, że ja trafiłem na jakieś wyjątkowo kapryśne panny
Dalej ta sama roślina: